"Situacija u Crnoj Gori je alarmantna, procesuirati Katnića": Knežević bez zadrške o "tajnom planu" Milovih podanika

26.10.2021

13:11

0

On je rekao da sumnja da Milivoje Katnić na način na koji je formirao optužni predlog protiv Peruničića pokušava da sakrije "ili Mila Ðukanovića ili Duška Markovića"

"Situacija u Crnoj Gori je alarmantna, procesuirati Katnića": Knežević bez zadrške o "tajnom planu" Milovih podanika
Milan Knežević, Profimedia

Jedan od lidera DF, poslanik i predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, Milan Knežević, izjavio je da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori alarmantna, i da sve ono što se čulo na parlamentarnom odboru signal da nadležne institucije u što skorije vreme pokažu spremnost da se obračunaju sa kriminalcima unutar državnih institucija, a ne van njih.

Knežević je to rekao na vanrednoj konferenciji za novinare, posle jučerašnje sednice Odbora za bezbednost na kojoj je održano kontrolno saslušanje predstavnika vlade, pravosuđa i bezbednosnih struktura.

On je naveo da je ANB na čelu sa Peruničićem, koji je nedavno priveden pa pušten, bila sredstvo obračuna sa neistomišljenicima, među kojima su bili i mitropoliti, preminuli Amfilohije i sadašnji Joanikije.

Knežević je osudio pojedine medije koji pišu o jučerašnjoj sednici, jer su, ističe, time prekršili zakon budući da je reč o sednici koja je proglašena tajnom, ali je dodao da je upravo to pisanje medija povod za njegovo obraćanje.

Iznoseći samo ono što, kako je rekao, po zakonu može, Knežević je rekao da glavni državni tužilac Milivoje Katnić ne želi i neće hteti da reši slučaj njegovog prisluškivanja, koji podvodi pod zloupotrebu službenog položaja protiv Peruničića.

- Možda sam ja sisao veslo, ali nisam progutao čun i tražiću da se sve u vezi sa tim rasvetli i niko me neće ućutkati u nameri da se sazna kakava je ovo bila afera koja se tiče kriminalizovanih institucija države - rekao je Knežević.

On je rekao da sumnja da Milivoje Katnić na način na koji je formirao optužni predlog protiv Peruničića pokušava da sakrije "ili Mila Ðukanovića ili Duška Markovića".

Profimedia
 

Knežević je rekao da glavni specijalni tužilac Katnić posle jučerašnje sednice Odbora za bezbednost, treba odmah da bude suspendovan i procesuiran.

- Ako je Dejan Peruničić prema stavovima Katnića, jedini osumnjičeni jasno je da će se sve završiti sa uslovnom kaznom ili tri meseca nanogvice.

Uveren je da je šteta učinjena po bezbednost velika i da će se posledice, ističe, tek videti u narednim danima.

- Tužilaštvo mora doći do istine ko su nalogodavci prisluškivanja. Ovo što se dešava u Crnoj Gori proteklih nedelja ima elemente organizovane kriminalne grupe čiji je jedan od članova Dejan Peruničić.

Knežević je rekao da je ono što se desilo u Crnoj Gori a dešava se godinama, ima sve elemente špijunaže.

- Ono što smo juče videli na odboru daje mi za pravo da kažem da je davno trebalo razmontirati ANB i da je davno trebalo ući u zakon o tužilaštvu i rasformirati ovakvo tužilaštvo.

Na pitanje da li se oseća bezbednosno ugroženim, Knežević je rekao da o tome nema dilemu, ali da ne traži obezbeđenje, jer je, kaže, potpuno spokojan i samo će tražiti dozvolu da nosi oružje, iako, kako je rekao, na dnevnom niovu dobija informacije da mu je bezbednost ugrožena.

Poručio je i da se u isterivanju istine na čistac ni za "jotu" neće sklanjati nijednom Crnogorcu, Bošnjaku ili Albancu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti