"Tražićemo skidanje imuniteta": Mila čeka saslušanje!

07.10.2021

21:25

0

Nastavlja se afera oko "pandorinih papira" vezana za predsednika Crne Gore

"Tražićemo skidanje imuniteta": Mila čeka saslušanje!
profimedia-0611306941 - Copyright Profimedia

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić najavio je da će saslušati predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i da će odlučiti da li će navode o "off shor" firmi predsednika Crne Gore nakon toga odbaciti ili sprovesti istragu.

On je ovo saopštio gostujući u emisiji „Načisto“ na TV Vijesti zajedno sa Vanjom Ćalović Marković, šeficom stručnog tela za borbu protiv visoke korupcije.

- Ako se utvrdi da to postoji, u Engleskoj, Švajcarskoj ili drugoj lokaciji, mi ćemo na osnovu toga doneti odluku. Ako bude osnovana sumnje prema njemu će se postupiti kao prema svakom drugom građaninu, tražićemo skidanje imuniteta. Postoji jedan oblik sumnje, neću reći udaljene, nego na krajnjem polu-osnova - kazao je Katnić dodajući da su Đukanovići imali zajednički posao koji nije uspeo i sinu je neko otpisao 120 miliona. 

Poručio je da će da ispitaju, jer sumnja postoji ali da ne može da iznese sadržinu dokaza.

- Tražili smo dokumentaciju i poslali dopis Đukanoviću da nam dostavi odgovore koje je dao i da nam da izjašnjenje. Poslaćemo i sinu - rekao je, između ostalog Katnić.

Vanja Ćalović Marković kazala je da Katnić brani Đukanovića, jer i sam krije imovinu.

- Sakrio se iza šest firmi. Zbog čega bi on imao toliki interes da u vremenu kad nije bio funkcioner i da sakrije imovinu u pet zemalja. Đukanović sve krije, neće da nam kaže ko su partneri i koji su poslovi. Uhvaćen je da ne govori istinu, jer ima trast koji nikada nije pomenuo. Trast se formira zarad imovine, i nas interesuje ta imovina. Iz papira smo videli da se dokumentacija o trastu nalazi u Švajcarskoj, koji će pokazati da li na njemu ima imovine ili nema -  kazala je Ćalović Marković, dodajući da oprost duga firmi „Viktorija bridž“ dokazuje da  kompanija Blaža Đukanovića radi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike