Komite traže podršku za "crnogorski dogovor": Protive se uvođenju veronauke i gradnji kapele na Lovćenu

20.09.2021

16:06 >> 19:59

0

Autor: I.P.

Komite su bliske šefu crnogorske države Milu Ðukanoviću

Komite traže podršku za "crnogorski dogovor": Protive se uvođenju veronauke i gradnji kapele na Lovćenu
24sedam/Goran Sivački

Nezadovoljni podrškom i razumevanjem međunarodne zajednice za, kako navode, opravdani bunt u Crnoj Gori i najavom mitropolita Joanikija o gradnji kapele na Lovćenu i uvođenja veronauke u školama, Patriotski komitski savez (PKS) pozvao je danas sve partije, intereltualnu elitu, predstavnike manjinskih naroda na “crnogorski dogovor” o rušenju aktuelne vlasti i raspisivanje parlamentarnih izbora.

IZ PKS su saopštili da bi tim “crnogorkim dogovorom” trebalo da se zaborave sve dosadašnje nesuglasice, optužbe i nadgornjavanja – do okončanja rušenja, kako su naveli, odnarođene vlasti.

Pročitajte još:

Iz PKS, inače bliskom šefu crnogorske države Milu Ðukanoviću, su pozvali građane, sva udruženja i dijasporu, da u svojim sredinama “javno podrže pravo Crne Gore da u 21.veku bude sekularna i građanska država svih”.

24sedam/Goran Sivački

– Pozivamo građane da podrže svaki crnogorski dogovor i da zajedno doprinesemo raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, kao krajnjeg cilja, na kojima bi porazili ove nacionalističke i asimilatorske snage, koje Crnu Goru guraju u propast, i to ne samo u nacionalnom, već i svakom drugom smislu – egzistencijalnom, zdravstvenom, socijalnom, obrazovnom, kulturnom, navodi se u saopštenju.

24sedam/Goran Sivački

– Međunarodna zajednica, posebno Evropska unija, ne daje dovoljno podrške borbi za univerzalna ljudska i građanska prava, posebno pravo na slobodu veroispovesti nacionalnih Crnogoraca, niti u dovoljnoj meri razume opravdani bunt u državi, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima, posle sednice predsedništva ovog pokreta.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug