Crna Gora se i dalje "trese": Milovi mediji napravili haos Leposaviću, Krivokapić povukao potez

07.04.2021

15:59 >> 16:47

0

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je lidere političkih partija parlamentarne većine na sastanak u četvrtak

Crna Gora se i dalje "trese": Milovi mediji napravili haos Leposaviću, Krivokapić povukao potez
Copyright Facebook

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je lidere političkih partija parlamentarne većine na hitan sastanak u četvrtak. Sastanak će biti održan u zgradi vlade.

Portal “Borba”, pozivajući se na svoja saznanja, navodi da ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić neće podnetu ostavku, koju mu je zatražio premijer.

Profimedia

Deo medija objavio je ranije danas da će Leposavić podneti ostavku, kao i da je deo velike trgovine parlamentarne većine u kojoj je pored smene ministra postignut kompromis oko tužilačkih zakona.

Kako se saznaje, ta dva slučaja nemaju dodirnih tačaka.

Vest o Leposavićevom navodnom podnošenju ostavke samo je jedan od nizu spinova portala bliskim Milovom režimu koji su juče takođe širili lažnu vest da je vladika Joanikije u zgradi Vlade razgovarao sa premijerom Zdravkom Krivokapićem o smeni ministra pravde ljudskih i manjinskih prava.

Pročitajte još:

Vučurović: Protiv Leposavića se vodi nedolična i besomučna hajka od strane premijera

Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta i predsednik skupštinskog Odbora za ljudska prava i slobode, na sednici Odbora za antikorupciju dotakao se aktuelnih dešavanja vezano za najavu smene ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

– Imamo krizu vezanu za ministra pravde. Želim da se osvrnem na nedoličnu i besomučnu hajku koja se vodi protiv tog čoveka od strane premijera, od strane opozicije i od strane plaćenika iz medija. Želim da ovde izrazim svojevrsnu podršku gospodinu Leposaviću – kazao je Vučurović na sednici Odbora za antikorupciju.

Bečić pozvao Leposavića da podnese ostavku i poručio: Dok se mi bavimo Srebrenicom i Kosovom, Crna Gora čeka

Nijedan pojedinac, bio on predsednik parlamenta ili ministar, ne sme biti iznad potrebe očuvanja volje naroda, očuvanja odnosa unutar Vlade i parlamentarne većine, a ostavka nije znak slabosti, već znak mudrosti i spremnosti na žrtvu zarad opšteg dobra, i nije vrednija od slobodne, pomirene i uređene Crne Gore – kazao je predsednik Skupštine Aleksa Bečić u obraćanju javnosti.

Printskrin/Vijesti.me

Bečić je, u izjavi dostavljenoj „Vijestima“, poručio da državom neće upravljati „kriminal unutar Crne Gore“, niti da će se „Crnom Gorom upravljati izvan Crne Gore“.

Kazao je da zabrinjavaju radikalizam, ekstremizam i mržnja koja se, kako je ocenio, može primetiti u delovanju „desničarskih  društveno-političkih organizacija.“

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike