Pada mu imperija: Ruši se objekat Mila Đukanovića u njegovom rodnom gradu, doneto rešenje o imovini bivšeg predsednika Crne Gore!

22.06.2024

13:48

0

Nema smetnji za izvršenje predmetnog rešenja u tom delu, piše u dokumentu

Pada mu imperija: Ruši se objekat Mila Đukanovića u njegovom rodnom gradu, doneto rešenje o imovini bivšeg predsednika Crne Gore!
Kuća Mila Đukanovića u Kočanima - Copyright Printscreen/Google earth

Imovina bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u Nikšiću, za koju je prošle godine naloženo rušenje, ipak neće biti u potpunosti uklonjena. Naime, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i održivog razvoja potvrdilo je deo rešenja inspektora, pa je za rušenje umesto dva, predviđen jedan objekat. 

Nakon što su prošle godine Đukanovići podneli žalbu na odluku nadležne inspekcije da se dva objekta u naselju Kočani u Nikšiću moraju rušiti, resorno ministarstvo novim rešenjem poništilo je deo odluke, a deo potvrdio.

Novim rešenjem Đukanovićima naloženo da poruše objekat od 170 kvadrata, dok je rešenje o rušenju drugog objekta od 89 kvadrata, poništeno, a predmet vraćen prvostepenom organu na postupak i odlučivanje. 

U obrazloženju odluke, pored ostalog, stoji da je inspektor koji je donosio rešenje o rušenju, pravilno doneo odluku u vezi sa objektom od 170 kvadrata, jer za taj objekat "ne postoji zahtev za legalizaciju, niti rešenje o prekidu postupka legalizacije".

- Nema smetnji za izvršenje predmetnog rešenja u tom delu - piše u dokumentu. 

Zaštitni pojas

Kada je nadležno ministarstvo prošle godine, dok je na njegovom čelu bila Ana Novaković Đurović, donelo rešenje za rušenje Đukanovićeve imovine, u rešenju se kao razlog navelo to što se objekti građeni suprotno važećem Prostorno-urbanističkom planu Opštine Nikšić i jer se nalaze u zoni "zeleni zaštitni pojas", gde je, kako su naveli, moguća gradnja samo sanitarno-higijenskog karaktera ili "zeleni zaštitni pojasevi". Tada je naglašeno da u delu zaštitnog pojasa ne postoji mogućnost gradnje bilo kakve vrste stambenih objekata.

U delu koji se odnosi na drugi objekat, stoji da je "prvostepeni organ pogrešno i nepotpuno utvrdio činjenično stanje, jer je u postupku pred drugostepenim organom ovog ministarstva utvrđeno da postoji zahtev za legalizaciju".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike