Ovo je crvena linija, ovaj dan ne sme više nikad da se ponovi: Nakon eksplozije oglasio se direktor crnogorske policije

20.06.2024

18:11

0

Naložena je obdukcija tela dvojice nastradalih

Ovo je crvena linija, ovaj dan ne sme više nikad da se ponovi: Nakon eksplozije oglasio se direktor crnogorske policije
Aleksandar Radović - Copyright RINA

Povodom stravične eksplozije koja se jutros u 9 sati i 5 minuta dogodila ispred Sportskog cetra u Cetinju, a u kojem su dva lica nastradala a nekoliko ljudi povređeno, oglasio se i Aleksandar Radović, direktor Uprave policije. On je istakao da eksplozija na Cetinju baca senku na dobre rezultate koja je crnogorska policija napravila u prethodnom peirodu.

- Naložio sam angažovanje kompletnog sastava sa svim raspolozivim ljudstvom koje imamo radi preduzimanja svih mera i radnji, a sve u cilju da se što pre pronađu krivci za ovaj nemili događaj. Razumem uznemirenost građana, posebno u situacijama kada imamo slučajne žrtve, ovo je crvena linija, Crna Gora ne može sebi dozvoliti nijednu slučajnu žrtvu. Dužni smo da se suprotstavimo svakom obliku nasilja i kriminala, na svakom mestu, u svakom gradu, u svakoj ulici u Crnoj Gori. Borba protiv kriminala mora biti prioritet, neće biti laka, ali država će pobediti, a ne kriminal. Koristim ovu priliku da pozovem sve nadležne, sve ploitilčare da daju svoj konkretan doprinos u rešavanju ove situacije. Ovaj dan ne sme više nikad da se ponovi - poručio je Radović.

RINA
 

 

Prema podacima dobijenim iz policije eksplozivna naprava bila je postavljena na drvetu visokom sedam metara i da je aktivirana u trenutku kada su četiri osobe ulazile u Sportski centar. Stradala i ranjena lica praćena su tokom dužeg vremenskog perioda, napadačima su bile poznate njihove navike.

- Državno tužilaštvo hitno će preduzeti sve mere i radnje, kako bi se u što kraćem roku rasvetlio događaj i kako bi se došlo do saznanja ko su izvršioci. Tokom uviđaja izuzeti brojni tragovi koji će biti predmet različitih veštačenja. Tragove su izuzimali policijski službenici, forenzičari, ali i veštak za požare, eksplozije i havarije. Naložena je obdukcija tela stradalih - kazala je tužiteljka Danka Ivanović Đerić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike