NSD Nikšić: Na predstojećim lokalnim izborima zakucaćemo poslednji ekser u kovčeg političkog postojanja DPS-a u našem gradu!

11.06.2024

10:55

0

U saopštenju izdatom sinoć, NSD je optužila DPS za nedostatak argumenata i pameti, uz tvrdnje da strankom upravlja skrivena sila iz senke

NSD Nikšić: Na predstojećim lokalnim izborima zakucaćemo poslednji ekser u kovčeg političkog postojanja DPS-a u našem gradu!
Copyright Printscreen Yotube/Televizija Nikšić

U svetlu predstojećih lokalnih izbora, Nova srpska demokratija (NSD) Nikšić iznela je oštru kritiku Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić, najavljujući kraj političkog postojanja te stranke u gradu. U saopštenju izdatom sinoć, NSD je optužila DPS za nedostatak argumenata i pameti, uz tvrdnje da strankom upravlja skrivena sila iz senke.

Članovi NSD-a postavili su pitanje ko stoji iza najnovijeg saopštenja DPS-a, insinuirajući da su ključni akteri poput Nena Kaluđerovića, Oskara Hutera, i Radoja Zvicera doprineli njegovoj izradi. Takođe su istakli da članovi DPS-a iz Nikšića više nemaju uticaj ni na nivou centralne partije, ni u sopstvenom opštinskom odboru.

"Kad iz Nikšića neko i dođe do Skupštine Crne Gore, predstavljaju blede i krhke kopije vašeg šefa, Mila Đukanovića," navodi se u saopštenju NSD-a. NSD tvrdi da DPS koristi taktiku oponašanja prošlih lidera, uz tvrdnje da je sadašnji predsednik stranke pokušava da kombinuje stil Đukanovića i Markovića, kako bi sebi osigurao budućnost.

NSD Nikšić posebno je kritikovao bliske veze DPS-a sa kriminalnim klanovima, optužujući ih za zaštitu tajkuna i povlašćenih proizvođača. NSD je naglasio da, za vreme vlasti DPS-a, Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) nije izgradila nijedan elektroenergetski objekat od državnog značaja, već je bogatila povlašćene proizvođače.

"Građani su povlašćenim proizvođačima, odnosno pojedincima iz vrha DPS-a, kroz EPCG i račune, dali gotovo 300 miliona evra," navodi se u saopštenju. NSD optužuje DPS da je omogućio povlašćenim proizvođačima da prodaju struju po tri puta većoj ceni nego što je EPCG mogla da kupi.

NSD takođe tvrdi da je njihova stranka omogućila da 4500 potrošača postanu proizvođači električne energije, dok je DPS navodno koristio energetiku za bogaćenje mafije. "Pametnom dosta," zaključuje NSD.

Na kraju, NSD Nikšić poziva Specijalno državno tužilaštvo (SDT) na akciju protiv DPS-a, optužujući ih za pljačku naroda i zaštitu povlašćenih proizvođača. Takođe, NSD upozorava sindikat Željezare na nelegalne aktivnosti povezane sa DPS-om i poziva poštene članove sindikata da se ne pridružuju akcijama kriminalnih struktura.

Uz jasnu poruku da će na predstojećim lokalnim izborima zakucati poslednji ekser u kovčeg političkog postojanja DPS-a u Nikšiću, NSD Nikšić zaključuje svoje saopštenje sa rečima svog omiljenog predsednika opštine, Marka Kovačevića. Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike