Bivša Milova čelnica Vrhovnog suda pred licem pravde: Suđenje Vesni Medenici zakazano za 12. jun!

03.06.2024

13:48

0

Medenica je uhapšena 17. aprila 2022. godine na podgoričkom aerodromu

Bivša Milova čelnica Vrhovnog suda pred licem pravde: Suđenje Vesni Medenici zakazano za  12. jun!
Vesna Medenica - Copyright Printscreen/YouTube/Nvo Mans

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podnelo je optužni predlog protiv bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, saopštila je danas savetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici Marija Raković.

U Višem sudu u Podgorici za 12. jun zakazano je suđenje bivšoj predsednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja.

U optužnom predlogu se, između ostalog, navodi da je Medenica 18. februara 2019. godine, u svojstvu službenog lica javnog funkcionera, predsednice Vrhovnog suda Crne Gore i člana Sudskog saveta, svesna svog dela i njegove zabranjenosti, čije je izvršenje htela, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, pribavila korist Milosavu Zekiću, sudiji Osnovnog suda u Rožajama.

Ona je, navodi se, mimo ovlašćenja koja je imala kao predsednica Vrhovnog suda u predmetu formiranom po osnovu podneska grupe građana, od 23. januara 2019. godine, nakon što je 12. februara 2019. godine dobila tražene podatke od dr Branka Vučkovića, predsednika Osnovnog suda u Kotoru, u kojem je bilo navedeno da se pred tim sudom vodi krivični postupak, između ostalih, i protiv okrivljenog Milosava Zekića.

Protiv Zekića se vodio postupak zbog krivičnih dela ugrožavanje sigurnosti i laka telesna povreda po optužnom predlogu ODT-a u Kotoru od 4. juna 2018. godine.

Uz taj akt je Medenici dostavljena i kopija optužnog predloga Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, a ona je službenom zabeleškom na unutrašnjem omotu spisa konstatovala da "do okončanja postupka ne nalazim za celishodno i opravdano preduzimanje bilo kakve radnje, rođačka svađa", i upisujući a/a arhivirala predmet.

Medenica je uhapšena 17. aprila 2022. godine na podgoričkom aerodromu, a nakon gotovo sedam meseci provedenih u pritvoru puštena je da se brani sa slobode.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike