Damir ubio komšinicu, pa telo skrivao 11 godina: Otkrili ga uz pomoć Gugl mape! Nestvaran slučaj u Zagrebu

06.06.2024

22:10

0

Počeo je sudski rasplet jednog od najintrigantnijih slučajeva u hrvatskoj krivičnoj praksi

Damir ubio komšinicu, pa telo skrivao 11 godina: Otkrili ga uz pomoć Gugl mape! Nestvaran slučaj u Zagrebu
Copyright Pixabay

"Nisam kriv", izjavio je na početku suđenja Damir Keleminčić, (65) optužen da je na podmukao način i iz koristoljublja 2011. ubio komšinicu Slavojku Senišin (76). Prema optužnici, Keleminčić je komšinicu ubio kako bi se domogao njenog stana.

Odbijen mu predlog da se suđenje zatvori za javnost

Čim je seo na optuženičku klupu, protestovao je zbog fotografa koji su ga snimali, a zatim je zatražio da se celo suđenje zatvori za javnost. Pravdao je to interesom svoje porodice, koji teško podnose da čitaju sve šta se objavljuje o njemu. Predlog mu je odbijen.

Na suđenju bi trebalo da bude ispitano 30-ak svedoka, među kojima su i članovi porodice optuženog. Osim toga biće pušteni snimci tajno snimljenih Keleminčićevih razgovora koji ga, kako je uvereno tužilaštvo, uveliko osuđuju. Biće sprovedeno i grafološko veštačenje rukopisa Slavojke Senišin na kupoprodajnom ugovoru s Keleminčićem od 7. jula 2005. godine.

Odbrana smatra da je to važno jer je kao motiv ubistva navedeno koristoljublje, a ako je Slavojka Senešin potpisala ugovor, Keleminčić se mogao upisati kao vlasnik, objasnio je advokat Arnold Čada.

Profimedia
 

Ubio komšinicu pa telo bacio u bunar i tamo ga skrivao 11 godina

Prema optužnici, Keleminčić je svoju komšinicu ubio krajem 2011. a zatim njeno telo bacio u bunar kraj svoje vikendice u Prečnom.Tamo je telo i pronađeno u septembru 2022. godine. Iako je okrivljeni čak premeštao nadzemni deo bunara, istražitelji su snimajući njegove razgovore saznali da je telo ipak tamo.

"U Prečnom sam. Kopaju bagerima. Verovatno će naći Slavojku... Oprosti za sve... Branio sam se od nje, a ovo ti pričam tako da znaš", rekao je Keleminčić svom ocu dok su ga istražitelji tajno snimali.

"Ti si je ubio?", upitao ga je otac.

"Da, samo ne smeš to, nemoj nikome reći, oni kopaju celo dvorište...", odgovorio mu je Keleminčić.

Profimedia
 

Telo pronađeno na dubini od 7 metara

Članovi porodice prijavili su nestanak 76-godišnjakinje, ali istraga godinama nije davala rezultate. Keleminčić je pet godina nakon ubistva krivotvorio i overio dokumentaciju o kupovini stana kako bi prisvojio žrtvinu nekretninu.

"Budući da nisu postojala saznanja da je oštećena žrtva kaznenog dela, članovi porodice su 2011. godine prijavili njen nestanak, dok  istraživanjem nije utvrđeno gde se oštećena nalazi", piše u policijskom izveštaju.

Policajci su od 2020. do 2022. došli do novih saznanja koja su povezala Keleminčića s nestankom 76-godišnjakinje.

U saradnji s pripadnicima MORH-a prekopali su dvorište te je pronađen zatrpani bunar. Iz policije su posumnjali da je osumnjičeni zatrpao bunar kako bi sakrio mesto gde je bacio telo oštećene. 

"Što se samog bunara tiče, pregledom Google Street Viewa smo shvatili da je pre samog nestanka žrtve bunar bio na svom mestu. Kad smo na mesto pronalaska tela došli fizički, shvatili smo da bunara nema, da je samo kruna od bunara premeštena ispred vikend-kuće. To je bila indicija da intenzivnije krenemo u sprovođenje drugih mera radnje", navedeno je iz policije.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike