Uhapšen Ilija Vasović: Bivši šef kriminalističke policije švercovao cigarete?

06.06.2024

12:13

0

Vasovića su u Baru rano jutros uhapsili pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO)

Uhapšen Ilija Vasović: Bivši šef kriminalističke policije švercovao cigarete?
Copyright R.R./ATAImages

Bivši šef kriminalistike policije u Baru Ilija Vasović uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Vasovića su u Baru rano jutros uhapsili pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO), nakon što je podgorički portal Libertas objavio transkript razgovora, koji je Crna Gora od Evropola dobila još u junu prošle godine.

Podgoričke Vijesti pišu da pripadnici SPO na više lokacija obavljaju pretrese. U transkriptu SKY-a Vasović prema detaljnim instrukcijama odbeglog optuženika Aleksandra Mrkića u januaru 2021. godine, sa lažnim diplomatom Stevanom Stivom Simijanovićem, u stanu biznismena Miodraga-Dake Davidovića u Podgorici, ugovara preuzimanje svih poslova u vezi sa švercom cigareta u Crnoj Gori.

R.R./ATAImages
 

Sudeći prema komunikaciji sa Sky EC C, u koje je Libertas imao uvid, Vasović se navodno godinama bavio švercom cigareta, zloupotrebom službenog polažaja, pranjem novca i drugim krivičnim delima.

Iliju Vasovića je u januaru 2017. godine za prvog saradnika, šefa kriminalistike, izabrao tadašnji načelnik Centra bezbednosti (CB) Bar, Drago Spičanović.

Kasnije je, od juna 2019. godine bio i prvi saradnik tada novoizabranog šefa CB Bar Veselina Magovčevića.

Razrešen je sa te funkcije u aprilu 2021. godine, po odluci tadašnjeg vršioca dužnosti direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

Od tada je neraspoređen. Vasović je, pre imenovanja na mesto šefa kriminalistike u Baru, bio inspektor za krvne delikte u Odeljenju bezbednosti Ulcinj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike