Zatvori u Podgorici puni sitnih kriminalaca: Uhapšeni zbog pokušaja krađe kola i aluminijumski profila!

01.06.2024

17:33

0

Brojni prestupi u prestonici Crne Gore

Zatvori u Podgorici puni sitnih kriminalaca: Uhapšeni zbog pokušaja krađe kola i aluminijumski profila!
Ilustracija - Copyright R.R./ATAImages

Policijski službenici Regionalnog Centra bezbednosti „Zapad“, Odeljenja bezbednosti Nikšić, su preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju, rasvetljavanju i dokazivanju krivičnih dela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, tokom maja nadležnom tužilaštvu procesuirali pet lica.

- Nikšićka policija podnela je krivičnu prijavu protiv R.R. (32) zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa u pokušaju. On je, upotrebom podesnog sredstva polomio staklo na vozilu oštećenog lica i pokušao da otuđi torbu, kada je primijećen od strane policijskih službenika, te je na licu mesta lišen slobode i priveden u službene prostorije.

Nadalje, na teret maloletnog lica starog 17 godina stavljaju se dva krivična dela teška krađa u pokušaju koja je izvršio na način što je u dva navrata upotrebom podesnog sredstva nasilno otvorio vrata od vozila oštećenog, zatim polomio bravu za startovanje vozila, u nameri da ga pokrene. Lišen je slobode.

Krivično su procesuirani i N.K. (52) i A.D. (46) zbog sumnje da  su izvršili krivično delo krađa u pokušaju na štetu Opšte bolnice Nikšić. Oni su iz kruga ove ustanove pokušali da otuđe veću količinu aluminijskih profila od rashodovane bravije gde su tom prilikom primećeni od strane službenika policije. Lišeni su slobode.

Zbog krivičnog dela lažno prijavljivanje i krivičnog dela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju slobode je lišen T.B. (52).

On je prijavio službenicima nikšićke policije da je od njega, dok se nalazio na radnom mestu, u jednom maloprodajnom objektu, otuđen novac od pazara u iznosu od 560 evra. Utvrđeno je da je ovo lice lažno prijavilo otuđenje novca u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike