Narod u Crnoj Gori protestuje protiv sramne rezolucije! Najavili blokade u svim gradovima, šatorsko naselje ispred skupštine (VIDEO)

23.05.2024

11:58

0

Novi skup u organizaciji srpskih patriotskih organizacija najavljen je i za danas u 16 časova

Narod u Crnoj Gori protestuje protiv sramne rezolucije! Najavili blokade u svim gradovima, šatorsko naselje ispred skupštine (VIDEO)
Copyright Printscreen/Tanjug

U Budvi je danas osvanula trobojka na kojoj piše: “UN - Budva - 23. maj 2024”, a povodom današnje sednice Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati rezolucija o navodnom genocidu u Srebrenici počinjenom tokom poslednjeg rata.  

Crnogorska Vlada je najavila da će podržati predloženu rezoluciju. Protivljenje ovakvoj nameri Vlade iskazano je sinoć na protestu u Podgorici sa kojeg je poručeno da se Crna Gora ne miri "nakaznom namerom" Vlade Milojka Spajića.  

Ukoliko zaista predstavnik Crne Gore u GS UN danas digne ruku za akt koji su predložile Nemačka i Ruanda, a kojim se Srbi označavaju kao genocidan narod, uslediće blokada svih crnogorskih gradova, a ispred Skupštine Crne Gore će biti formirano šatorsko naselje koje će tu ostati sve do smene aktuelne vlasti, poručeno je sa sinoćnjeg skupa, preneo je podgorički portal IN4S.  

Novi skup u organizaciji srpskih patriotskih organizacija najavljen je i za danas u 16 časova, takođe ispred zgrade Vlade, gde će okupljeni čekati zajedno ishod glasanja u Generalnoj skupštini UN i na osnovu glasanja predstavnika Crne Gore doneti i formalno odluke u vezi sa protestima i načinom daljeg delovanja.  

Iz Uprave policije saopšteno je da popodnevni skup nije prijavljen, ali će biti sniman i nekoliko ulica u Podgorici biće zatvoreno.  

- Neprijavljeno javno okupljanje koje će se održati 23. maja u 16 časova ispred Vlade Crne Gore u cilju izražavanja nezadovoljstva zbog najave izvršne vlasti da će u UN podržati Rezoluciju o Srebrenici. Snimanje će se vršiti u vremenskom periodu od 15 časova do završetka okupljanja”, saopšteno je iz Uprave policije.

U Srebrenici osvanuli plakati i bilbordi

Tanjug/ AP Photo/ Armin Durgut
 

Takođe, u Srebrenici su danas postavljeni plakati i bilbordi sa porukom na ćirilici - "Mi nismo genocidan narod". 

Na svim gradskim institucijama i stubovima ulične rasvete istaknute su zastave Republike Srpske, prenosi RTRS.

Nisu najavljeni nikakvi protestni skupovi ili okupljanja. Mere bezbednosti podignute su na najviši nivo. Na području Bratunca i Srebrenice nalazi se veliki broj novinarskih ekipa.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike