Mandić: Rezoluciju o Srebrenici i pokušaj da se Srbi proglase genocidnim narodom doživljavamo kao veliki problem

14.05.2024

09:45

0

"Mi bi želeli da sve rane u Crnoj Gori lečimo i da se krećemo napred"

Mandić: Rezoluciju o Srebrenici i pokušaj da se Srbi proglase genocidnim narodom doživljavamo kao veliki problem
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić izjavio je da je na sastanku predstavnika parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore bilo reči o rezolucijama o  Srebrenici i Jasenovcu, ali da nije postignuta saglasnost oko tih tema jer se čeka stav predstavnika Vlade na sastanku lidera regiona u Kotoru 16. maja.


"Govorili smo o rezoluciji o Srebrenici, o rezoluciji o Jasenovcu, nismo postigli saglasnost oko svih tih tema, zato što nam je važno da vidimo kako će Vlada na sastanku sa liderima regiona i međunarodne zajednice uspeti da pozicionira Crnu Goru za ono što joj sledi", rekao je Mandić. 

Naglasi oje da je za Crnu Goru najvažniji put ka EU i dodao da su na sastanku on i lider DNP-a Milan Knežević rekli da žele da Vlada traje puni mandat u proširenom sastavu i da se ne hvata u koštac sa temama koje bi skrenule Crnu Goru sa osnovnog puta koji nije na korist građana Crne Gore.

Na pitanje da li je uslov za to da se ne glasa za rezoluciju o Srebrenici, Mandić je rekao da će se o tome izjasniti nakon sastanka lidera regiona.

"Danas o tome ne treba da pričamo. Mi srpski političari u Crnoj Gori tu rezoluciju o Srebrenici i pokušaj da se Srbi proglase genocidnim narodom doživljavamo kao veliki problem", istakao je Mandić.

Na pitanje da li će predložiti rezoluciju o Jasenovcu, Mandić je rekao da postoji nekoliko predloga vezano za tu rezoluciju. 

"To je sve stvar razgovora i videćemo kako će se Vlada i Crna Gora odneti sa svim onim što bi trebalo da bude suočavanje sa prošlošću... Mi bi želeli da sve rane u Crnoj Gori lečimo i da se krećemo napred", poručio je Mandić.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike