Otvoreno pismo Milojku Spajiću: Srpski nacionalni savet u Crnoj Gori traži referendum o sramnoj rezoluciji o Srebrenici!

13.05.2024

13:02

0

Otvoreno pism Srpskog nacionalnog saveta povodom sramne Rezolucije o Srebrenici

Otvoreno pismo Milojku Spajiću: Srpski nacionalni savet u Crnoj Gori traži referendum o sramnoj rezoluciji o Srebrenici!
Milojko Spajić - Copyright Profimedia

Srpski nacionalni savet (SNS) u Crnoj Gori uputio je otvoreno pismo premijeru Milojku Spajiću i ministrima u kojem poziva na hitno organizovanje referenduma o rezoluciji o Srebrenici, koju aktuelna Vlada namerava da podrži u Generalnoj skupštini UN, uz upozorenje da je reč o prvoklasnom političkom pitanju.  

- Rezolucija o genocidu u Srebrnici koju nameravate da podržite je prvorazredno političko pitanje koje može suprodstaviti građane srpske nacionalnosti Vašoj Vladi i državi Crnoj Gori uz prateće pogoršanje međunacionalnih odnosa o čemu morate ozbiljno voditi računa. Nikakve vizije, Vaši amandmani, i upoređivanja sa drugim genocidima i zločinima nemaju smisla bez pune podrške sopstvenih građana - navodi se u pismu koje je potpisao predsednik SNS Momčilo Vuksanović.  

Stoga, navodi se, Srpski nacionalni savet, organizacija koja se svih prethodnih godina iskreno zalaže za najbolje međunacionalne odnose u Crnoj Gori, predlaže da se bez kampanje i po hitnom postupku sprovede referendum o ovom izuzetnom spornom pitanju i da to bude odgovor Crne Gore sa kojim će se predstaviti na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

- U protivnom Vlada Crne Gore će biti odgovorna za sve posledice koje će proizaći iz suprotstavljanja srpskog naroda nepoštovanju većinske volje građana Crne Gore - navodi se u pismu.  

Ističe se da Srpski nacionalni savet, kao državna organizacija koja zvanično predstavlja srpski narod u Crnoj Gori, pažljivo prati burnu raspravu političkih organizacija i državnih institucija o usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.  

- Dugi niz godina Vlada Crne Gore usvaja najvažnije odluke koje se tiču unutrašnje i spoljne politike bez podrške većinske volje građana uz saglasnost evroatlanskih struktura pravdajući svoje ponašanje neodgovornim vizijama. Na takav način donesene su najvažnije odluke koje su se ticale promene državnih simbola, pristupanje NATO savezu, priznavanje lažne države Kosovo, uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji i drugih - navodi se u pismu dostavljenom Tanjugu.

Ističu i da je bespogovornu poslušnost zapadnim centrima moći Vlada, ukazuje se, pokušavala pravdati pristupanjem Evropskoj Uniji i nastavkom prosjačke politike zaduživanja kojom se želela održati na vlasti. Zaboravljalo se pritom, kažu, da je, kao od naroda izabrana, Vlada dužna da po svaku cenu poštuje većinsku volju građana, čuva čast i dostojanstvo svoga naroda i svoje države. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike