Tužilaštvo završilo istragu o ubistvu Vanje u Makedoniji, pod lupom još jedan čovek

20.05.2024

13:13

0

Autor: 24sedam

Istraga je završena u slučaju saučesnika Ljupča Palevskog

Tužilaštvo završilo istragu o ubistvu Vanje u Makedoniji, pod lupom još jedan čovek
Copyright Profimedia/Facebook

Tužilaštvo Severne Makedonije okončalo je istragu o dvostrukom ubistvu 14-godišnje Vanje Gorčevske iz Skoplja i Panča Žežovskog iz Velesa. Istraga je završena u slučaju saučesnika Ljupča Palevskog koji su priznali krivicu, vozača koji mu je pomogao da pobegne i oca Vanje Gorčevske, Aleksandra, ali ne i za Ljupča Palevskog Palča koji je pobegao u Tursku.

Za Palevskog se i dalje preduzimaju istražne mere, navodi makedonski Kurir.

Dok pritvorenicima teče rok od 15 dana da predlože nove dokaze i saslušanja, prema zakonu, Palevski će prvo morati da se izjasni u tužilaštvu, a potom će dobiti rešenje o obustavi istrage. Kada će se to dogoditi, još nema preciznih informacija.

Profimedia/Facebook/Љупчо Палевски (Палчо)
 

Ono što je zasada poznato jeste da će tokom naredne sedmice biti priveden Krivičnom sudu, pred sudiju za prethodni postupak, radi izjašnjavanja o određivanju pritvora.

Pre nego što tužilac donese odluku o optužnici, Palčo će imati i 15 dana da predloži nove dokaze.

Prema dosadašnjem saznanju, Palevski je dao uputstva osumnjičenima koji su priznali krivicu, Kešiševu, Manevu i Videskom, koji su automobilom ranije ubijenog Panča Žežovskog iz Velesa otišli ​​ispred Vanjine zgrade i oteli je. Vanju su ščepali kada je izašla iz lifta, vezali su je i stavili u vreću za spavanje, a potom je izneli i stavili u gepek ukradenog automobila marke "sitroen".

Prema istrazi, posle kratkog vremena Palevski se sastao sa osumnjičenima, koji u svom gepeku vozili Vanju. potom su otišli Brazdu, gde postoji zemljani put koji vodi do vinograda, vikendica i divlje deponije. Prema tužilaštvu, Vanja je tu ubijena. Šef skopskog tužilaštva Gavril Bubevski je na konferenciji za novinare rekao da je metak ispalio Palevski.

Posle saslušanja Palevskog i analize dokaza, tužilaštvo će završiti istragu, nakon čega će Palevski biti deo optužnice zajedno sa ostalim osumnjičenima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike