Otac Vanje Đorčevske plakao u sudu, rekao da ne poznaje nikoga od osumnjičenih

22.02.2024

12:59

0

Sednica je bila javna, ali je i Tufegdžić obavešten u poslednjem trenutku

Otac Vanje Đorčevske plakao u sudu, rekao da ne poznaje nikoga od osumnjičenih
Copyright Profimedia/Facebook

Otac ubijene 14-godišnje Vanje Đorđevske, Aleksandar, zatražio je danas pred Apelacionim sudom na javnoj sednici da mu se ukine pritvor. Đorčevski je osumnjičen da je pomagao u otmici svoje ćerke. On se od decembra nalazi u pritvoru u Šutki.

Tamošnji mediji navode da dok je čekao da ga pozovu u sudnicu, samo je spuštao pogled, a kada je ušao unutra, navodno je zaplakao. 

Đorčevski je pred sudom rekao da ne poznaje nikoga od osumnjičenih, rekao je Telmi njegov advokat Vladimir Tufegdžić. Sednica je bila javna, ali je i Tufegdžić obavešten u poslednjem trenutku.

Facebook/Љупчо Палевски (Палчо)
 

Ljupčo Palevski Palčo, koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Turskoj, osumnjičen je da je ubio Vanju i Pančeta Žežovskog iz Velesa. U pritvoru su i ostali osumnjičeni Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski.

Viši tužilac Fatime Fetai, koja u ovoj fazi zastupa tužilaštvo pred sudom, rekla je da tužbu treba odbaciti, jer postoji opasnost od bekstva, mogućnost uticaja na svedoke, i naravno zbog motiva iz kojeg je zločin počinjen. je izvršena iznuda novca, odnosno uzurpacija.

Đorčevski bi trebalo da i dalje ostane u pritvoru, jer je stepen sumnje u njega visok, rekao je Fetai sudu, piše "Telma.mk"

Njegov adevokat Tufegdžić pak kaže da Đorčevski prolazi kroz golgotu i doživljava još jednu tragediju.

Đorčevskom je pritvor produžen do 5. marta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštvo, na osnovu izjava osumnjičenih, saopštili je samon dan nakon pronalaska tela devojčice da im je Palevski rekao da mu je Đorčevski dao informaciju kada će Vanja otići iz kuće i da će biti sama. Đorčevski je negirao bilo kakvu umešanost tokom ispitivanja u tužilaštvu.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: telma.mk

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike