Đurđev: Aktuelna Vlada Crne Gore postoji zahvaljujući glasovima Srba, glasanje za rezoluciju o Srebrenici pucanj u srce istorijske Crne Gore

10.05.2024

09:40

0

"Da nije bilo srpskih glasova, ni Spajić ni Milatović ne bi sedeli danas tu gde sede"

Đurđev: Aktuelna Vlada Crne Gore postoji zahvaljujući glasovima Srba, glasanje za rezoluciju o Srebrenici pucanj u srce istorijske Crne Gore
Copyright Privatna arhiva

- Nije dovoljno da Vlada Crne Gore podnese amandmane na rezoluciju o tzv. genocidu u Srebrenici, niti je dovoljno da odbije da bude kosponzor ovog sramnog dokumenta. Od nje se očekuje da ne glasa za isti i na taj način zaštiti vitalne interese srpskog naroda, čiji pripadnici čine preko 30% građana Crne Gore i čiji preci su tu zemlju stvarali" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je istakao da crnogorski premijer Milojko Spajić i predsednik Jakov Milatović moraju biti svesni da narodne litije, koje su se pokazale kao efikasan način borbe protiv antisrpskih vlasti, nisu bile rezervisane samo za režim Mila Đukanovića.

Profimedia
 

 

- Da nije bilo srpskih glasova, ni Spajić ni Milatović ne bi sedeli danas tu gde sede. Ukoliko do kraja izigraju poverenje svojih srpskih sugrađana, budite sigurni da će ih sačekati bunt i gnev istih" - precizirao je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige dodao je da njegova partija podržava predlog  IN4S da, u cilju odvraćanja Vlade Crne Gore od glasanja o rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici, budu pokrenuti širi narodni, medijski i drugi protesti.

- Da li je zaista u interesu Crne Gore da skoro 40% njenih građana budu proglašeni za genocidan narod? To je interes samo onih koji ne samo da žele da raskomadaju Srbiju, već i Crnu Goru, ali i da unište njihovo istorijsko i duhovno nasleđe - zaključio je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike