Knežević: Glasanje Crne Gore za rezoluciju o Srebrenici bio bi katastrofalan potez

07.05.2024

09:34

0

On je podsetio da u Crnoj Gori živi 40 odsto stanovništva koji se izašnjavaju kao Srbi

Knežević: Glasanje Crne Gore za rezoluciju o Srebrenici bio bi katastrofalan potez
Milan Knežević - Copyright Foto: Printscreen

Glasanje za rezoluciju o Srebrenici bio bi katastrofalan potez Crne Gore, izjavio je danas lider Demokratske narodne partije (DNP) i poslanik u crnogorskom parlamentu Milan Knežević.  

"Smatram da Crna Gora treba da bude protiv rezolucije, jer da glasa za, onda je i Crna Gora zajedno sa Srbijom i Republikom Srpskom genocidna država. Saopštio sam premijeru Milojku Spajiću da bi to bio katastrofalan potez zvanične Crne Gore. Ukoliko se to desi nepovratno ćemo uništiti svoje odnose sa Srbijom i Republikom Srpskom", naveo je Knežević za Jutarnji program RTRS.  

Nakon što je crnogorski premijer Milojko Spajić rekao da će Crna Gora podržati rezoluciju, usledila je najava da će uz posredovanje SAD Crna Gora predati dva amandmana na nemačku rezoluciju o Srebrenici u cilju postizanja što boljih odnosa i smirivanja političke napetosti u regionu.  

"Amandmani ti ne postoje, odnosno nisu još napisani. Ako je nekome stalo do pomirenja, zašto ne piše amandmane za sve žrtve, zašto su srpske najmanje važne, i kada ih spomenemo onda traže da se okrenemo budućnosti", istakao je Knežević.  

On je podsetio da u Crnoj Gori živi 40 odsto stanovništva koji se izašnjavaju kao Srbi.  

"Shvatite kako će se oni osećati ako bude usvojena rezolucija. Ova odluka vodi ka ukidanju Republike Srpske, i mislim da mi nemamo pravo da budemo deo te sramote", ukazao je Knežević.  Prema njegovim rečima, ukoliko rezolucija i bude usvojena treba je proglasiti ništavnom u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.  

"Rezolucije su postale tendenciozno dosadne, nepostoji ni pijetet ni osećaj prema tim žrtvama, jer da je drugačije ne bi svakih nekoliko meseci potezali tu priču. Građani Crne Gore, barem većina je protiv rezolucije, i smatraju da je ovo veštački stvorena atmosfera kako bi udaljili Crnu Goru od Srpske i Srbije", naveo je Knežević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike