Slovenac osuđen na 30 godina zatvora zbog zlostavljanja pastorki: Među njima i dete sa posebnim potrebama

03.04.2024

21:49

0

Zlostavljanje je počelo kada su devojčice sa mentalnim smetnjama, još uvek bile maloletne

Slovenac osuđen na 30 godina zatvora zbog zlostavljanja pastorki: Među njima i dete sa posebnim potrebama
Ilustracija - Copyright Profimedia

Muškarac star 53 godine osuđen je u Okružnom sudu u Kranju na 30 godina zatvora, drugu najdužu zatvorsku po slovenačkim zakonima nakon doživotnog zatvora, jer je tokom osam godina fizički i seksualno zlostavljao svoje dve pastorke, snimajući zlostavljanja i čuvajući snimke, preneli su danas slovenački mediji.

Muškarac je bio optužen po 11 tačaka optužnice, od kojih su većina krivična dela protiv seksualnog integriteta lica mlađih od 15 godina, a osuđen je između ostalog i za nasilje u porodici, okrutnost, zanemarivanje maloletnih lica i omogućavanje korišćenja narkotika, prenosi agencija STA.

Zlostavljanje je počelo kada su devojčice, od kojih je starija dete s mentalnim smetnjama, još uvek bile maloletne.

Jedna od žrtava ga je prijavila policiji kada se iselila iz zajedničke kuće, tužilaštvo je optužnicu podiglo prošlog septembra, a suđenje je počelo 16. februara i završeno 22. marta ove godine.

Sudija Okružnog suda u Kranju Nina Prosen proglasila je optuženog krivim po svim tačkama optužnice, osudivši ga najpre na 40 godina i šest meseci, a potom na kombinovanu kaznu od 30 godina zatvora.

U Sloveniji je kazna od 30 godina ranije izrečena 17 puta, uvek za ubistvo, a presuda izrečena 53-ogodišnjem zlostavljaču još uvek nije pravosnažna, navodi slovenačka novinska agencija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike