Novi detalji napada u Tesliću: "Hteo je da otme bombu, ali je u tom trenutku izvađen osigurač"

31.03.2024

18:29

0

U eksploziji je J. S. zadobio manje povrede i odmah je pušten na kućno lečenje, dok je osumnjičeni M. S. zadržan u dobojskoj bolnici, ali nije životno ugrožen

Novi detalji napada u Tesliću: "Hteo je da otme bombu, ali je u tom trenutku izvađen osigurač"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pre napada bombom u kojem su sinoć povređena dvojica mladih Teslićana, oni su se bili verbalno sukobili zbog čega je osumnjičeni M. J. (20) u noćnim satima sa bombom došao do kuće oštećenog J. S. (25).

Nakon svađe su se razišli, a J. S. je došao kući, međutim, došao je M. J. koji je izvadio ručnu bombu.

– Kada je vidio da M. J. ima bombu, J. S. se fizički sukobio sa njim u nameri da mu otme, ali je u tom komešanju izvađen osigurač pa su mladići uspeli odbacili bombu 10-15 metara dalje i tako je eksplodirala – rekao je izvor, prenosi Srpskainfo.

U eksploziji je J. S. zadobio manje povrede i odmah je pušten na kućno lečenje dok je osumnjičeni M. S. zadržan u dobojskoj bolnici, ali nije životno ugrožen.

Iz Policijske uprave Doboj je saopšeno da policijski službenici rade na dokumentovanju krivičnih dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materije.

Kako su naveli, drže pod nadzorom i povređenu osobu M. J. iz Teslića za koju postoji osnov sumnje da je izvršila navedena krivična dela, a koja se nalazi u bolnčkoj ustanovi.

– Policijskoj stanici Teslić sinoć oko 22.15 prijavljeno je da je osoba M. J. aktivirala ručnu bombu ispred porodične kuće oštećenog na području opštine Teslić. Tom prilikom je ova osoba i osoba J. S. sa područja opštine Teslić zadobila telesne povrede – navode iz policije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Srpska info

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike