Pratili navigaciju, pa se izgubili: Mladići krenuli po drugara, pa završili u ćorsokaku iz kog su se jedva izvukli živi!

26.03.2024

12:45

0

Sreća pa nas je vreme poslužilo, da je pala kiša, ne bi nas ni spasioci izvukli, ako bi uspeli uopšte da nas pronađu - kaže Ivan iz Beograda

Pratili navigaciju, pa se izgubili: Mladići krenuli po drugara, pa završili u ćorsokaku iz kog su se jedva izvukli živi!
Copyright RINA

Savremene tehnologije u velikoj meri olakšavaju naš život, ali ipak jedna tehnologija neretko je prava noćna mora za vozače. Navigacija je ta koja mnoge odvede tamo gde nisu planirali, pa često moraju da reguju i vatrogasci-spasioci. Sličan slučaj desio se i mladićima iz Beograda koji su krenuli na Jahorinu.

- Plan je bio da idemo preko Bratunca, kako bismo tamo pokupili još jednog drugara i nastavili put. S obzirom na to da nam je taj kraj nepoznat, uključili smo navigaciju kako bismo dobili najbržu putanju, međutim, u nekom trenutku, na oko petnaest kilometara od mesta Pecka, navigacija nas je odvela na sporedni, planinski put. Sve do Pecke putovali smo jako sporo, bez mogućnosti da se bilo gde okrenemo - kaže Ivan Smiljanić.

Dodaje da ih je u jednom trenutku navigacija navodila da skrenu levo, gde se nalazio travnati put.

- Drugar je izašao iz auta da proveri da li stvarno treba da idemo tamo kako bismo izašli na glavni put, međutim, bio je ponovo "ćorsokak". U nekom trenutku počinjemo da vidimo svetla, ali lokalnih kuća. Na kraju smo, kako bismo izašli na glavni put, morali da prođemo kroz nečije imanje. Sreća pa nas je vreme poslužilo, da je pala kiša, ne bi nas ni spasioci izvukli, ako bi uspeli uopšte da nas pronađu. U Bratunac smo stigli nešto posle 22 časa, sa preko dva sata zakašnjenja - ističe Ivan.

Dobro staro pravilo svakako je da ukoliko se nađete na nepoznatom terenu, uvek za put pitate nekog među lokalnim stanovništvom. Oni vas možda pošalju daljim putem, ali taj put će sigurno biti sigurniji i bezbedniji od onog koji vam ponekad pokaže navigacija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike