Slučaj "Tunel": Tužilaštvo saslušalo Erića, odbrana povukla očekivan potez, a evo kako se on izjasnio o delu koje mu se stavlja na teret

25.03.2024

11:12

0

Erić je po međunarodnoj poternici, raspisanoj od NCB Interpol Podgorica, uhapšen 13. oktobra prošle godine na aerodromu u Stokholmu dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd

Slučaj "Tunel": Tužilaštvo saslušalo Erića, odbrana povukla očekivan potez, a evo kako se on izjasnio o delu koje mu se stavlja na teret
Vladimir Erić - Copyright Facebook_Vladimir Erić

Odbrana Vladimira Erića (33), jednog od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, uložila je žalbu na rešenje o određivanju pritvora.

Erić je Crnoj Gori izručen 20. marta iz Švedske, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana. On je saslušan u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu.

- Saslušan je zasad samo na okolnosti određivanja pritvora, još se nije izjašnjavao na okolnosti samog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret. Ali kada je bio kod sudije za istragu u bitnom je istakao i da nije izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret, da je u vreme izvršenja bio u Srbiji, što će dokazati tokom daljeg toka postupka - saopšteno je portalu RTCG.

Rešenjem sudije za istragu ostavljeno je na snazi rešenje 26. septembra prošle godine, kojim je Eriću određen pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja. Pritvor po ovom rešenju može trajati najduže mesec dana od dana hapšenja, pri čemu je protiv ovog rešenja dozvoljeno pravo žalbe.

Erić je po međunarodnoj poternici, raspisanoj od NCB Interpol Podgorica, uhapšen 13. oktobra prošle godine na aerodromu u Stokholmu dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd. 

Profimedia
 

U kopanju tunela ispod Višeg suda u Podgorici učestvovali su, kako je ranije saopštila crnogorska policija, Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.

Osim Erića, ostali osumnjičeni još izmiču organima pravde. Paralelno je uhapšena i grupa crnogorskih državljana koji su okrivljeni za logistiku i pomaganje učiniocima nakon izvršenja krivičnog dela. Međutim, svi oni su oslobođeni odlukama crnogorskog Vrhovnog suda. Nalogodavci, finansijeri, ali i motivi za kopanje tunela, zvanično još nisu poznati. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike