Vandalski čin na groblju u Erdutu: Oštećeno preko 70 grobnih mesta

15.03.2024

13:17

0

Posebno tragično je što su među oštećenim grobovima i oni u kojima počivaju dve devojčice, žrtve saobraćajne nesreće iz 2019. godine.

Vandalski čin na groblju u Erdutu: Oštećeno preko 70 grobnih mesta
Ilustracija - Copyright Tanjug/Dopisništvo KIM

U vandalskom incidentu koji se dogodio 13. marta, nepoznati počinioci su oštetili veliki broj grobova na lokalnom groblju u Erdutu, kako je saopštila osječko-baranjska policijska uprava.

Policija je obaveštena o vandalizmu nešto pre 18 časova u sredu, a po dolasku na mesto događaja zatekli su prizor razbacanih i slomljenih drvenih krstova, razbijenih ukrasnih vaza za cveće, ukrasnih figura i drugih predmeta verske i emocionalne prirode. Ukupno je oštećeno čak sedamdesetak grobova.

Načelnik Opštine Erdut, Jugoslav Vesić, u izjavi za portal hrvatskog nedeljnika Novosti, potvrdio je informaciju o vandalizmu, navodeći da se prvobitno mislilo da je devastacija posledica oluje koja je pogodila region. Međutim, nakon pregleda grobova, jasno je bilo da je reč o namernom činu. Načelnik Vesić je istakao da su oštećenja zabeležena na dva groblja u Erdutu, isključujući time mogućnost vandalizma na nacionalnoj osnovi.

Posebno tragično je što su među oštećenim grobovima i oni u kojima počivaju dve devojčice, žrtve saobraćajne nesreće iz 2019. godine. Načelnik Vesić je izrazio saučešće porodicama, obećavajući im podršku i pomoć.

Izrazivši svoje duboko nezadovoljstvo i osudu ovog čina, Vesić je sugerisao da su počinioci mogli biti pod uticajem alkohola ili droga, izražavajući nadu da tinejdžeri iz Erduta nisu umešani. Sa policijskom istragom u toku, izražava se očekivanje da će počinioci biti brzo identifikovani i odgovarajuće sankcionisani. Ovaj događaj ostavlja dubok ožiljak na zajednicu, koja je u šoku i nevjerici pred ovim besmislenim činom vandalizma.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike