"Mislio sam da će se kuće srušiti": Dragutin je bio budan kada je zemljotres pogodio Crnu Goru!

15.03.2024

07:43

0

Zemljotres jačine 5,7 stepeni po Rihteru pogodio je juče Crnu Goru

"Mislio sam da će se kuće srušiti": Dragutin je bio budan kada je zemljotres pogodio Crnu Goru!
Copyright RINA

"Dok se treslo mislio sam da nijedna kuća neće ostati čitava", rekao je za Telegraf.rs Dragutin Manojlović sa Golije, koji je u trenutku zemljotresa koji je rano jutros pogodio Crnu Goru bio u kući sa porodicom.

U mestu Golija, na svega nekoliko stotina metara od epicentra potresa od 5,7 stepeni Rihtera koji je pogodio juče iza 4 sata Crnu Goru, razgovarali smo sa meštaninom Dragutinom iz ovog sela, koji ne krije da se uplašio i da je potres bio toliko jak da je u jednom trenutku pomislio da je porušio sve objekte u selu.

"Čaše u kredencima, ikone na zidu su popadale od siline zemljotresa. Ja sam bio budan. Bila mi je tu rodbina, došle su mi i ćerke. Nastala je panika i vriska", ističe Dragutin i dodaje da je imao osećaj da to traje dugo, ali da je prvi udar trajao svega desetak sekundi.

Kako kaže, nakon prvog potresa krenuo je niz drugih na svaki sekund.

"Osetila se tutnjava na svaki sekund, ali sve slabije. Tokom celog dana je to trajalo. Bio je jako neprijatan osećaj", opisuje ovaj meštanin sela Golija za Telegraf.rs.

Ipak, pored svega ističe da iako je sve izgledalo strašno tih momenata, ništa se nije tragično desilo niti su objekti pretrpeli veliku materijalnu štetu.

Podsetimo, zemljotres jačine 5,7 stepeni po Rihteru pogodio je juče Crnu Goru.

Potres, koji je registrovan u 4.06 časova, pogodio je područje Nikšića, bio je toliko jak da se osetio i u Beogradu i Sarajevu, ali i brojnim drugim mestima širom regiona.

U zemljotresu je oštećen i manastir Somina.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike