Konačno izabran v.d. direktora Uprave policije Crne Gore! Posle poligrafskog testiranja i maratonske sednice

13.03.2024

07:11

0

Prethodno je Vlada, kako se navodi, ovlastila premijera Milojka Spajića da predloži jednog od prijavljenih kandidata, s obzirom na to da ministar nema drugi predlog za kandidata

Konačno izabran v.d. direktora Uprave policije Crne Gore! Posle poligrafskog testiranja i maratonske sednice
Policiaj CG - Copyright Tanjug/Video

Crnogorska vlada je, tri sata nakon ponoći, a posle maratonske sednice, imenovala Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije, prenosi RTCG.

Premijer Milojko Spajić predložio je Radovića, nakon što Vlada nije prihvatila predlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da vršilac dužnosti direktora policije bude Lazar Šćepanović. Radović je dosad bio pomoćnik direktora Uprave policije, šef Sektora za finansijsko-obavještajne poslove.

Prethodno je Vlada, kako se navodi, ovlastila premijera Milojka Spajića da predloži jednog od prijavljenih kandidata, s obzirom na to da ministar nema drugi predlog za kandidata.

Od ponoći, Uprava policije nije imala direktora, jer je istekao mandat Zoranu Brđaninu. Sednica o izboru čelnika policije trajala je više od 12 sati uz nekoliko prekida.

Inače, u konkurenciji za poziciju vršioca dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore, od ukupno sedam prijavljenih kandidata, samo je dvoje uspelo da prođe testiranje na poligrafu, dok je četvoro kandidata palo na istom testu.

Prema informacijama koje su prenele podgoričke "Vijesti", za jednog kandidata nije bilo moguće utvrditi rezultate testiranja zbog zdravstvenih razloga, a pomenuti kandidat takođe ne ispunjava ni uslove za tu poziciju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike