Drama u Hrvatskoj: Učenik ispao kroz prozor škole - oglasio se i direktor!

26.02.2024

18:49

0

Autor: Lj. S.

Okolnosti ovog nesrećnog slučaja još uvek se utvrđuju

Drama u Hrvatskoj: Učenik ispao kroz prozor škole - oglasio se i direktor!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Jedan učenik Osnovne škole "Ludbreg" danas je pao sa prozora prvog sprata ove obrazovne ustanove, koja se nalazi u Hrvatskoj. 

Okolnosti ovog nesrećnog slučaja još uvek se utvrđuju, a direktor ove škole, Tihomir Horvat, poslao je kratko saopštenje za javnost. 

- Tokom prepodneva u Osnovnoj školi "Ludbreg" dogodio se nesrećan slučaj kada je učenik skočio kroz prozor s prvog sprata škole pri čemu se povredio. Učeniku je pružena lekarska pomoć u Opštoj bolnici Varaždin. Škola je odmah obavestila PU varaždinsku, osnivača škole Varaždinsku županiju, Ministarstvo nauke i obrazovanja, a pozvali smo i njihov Stručni tim za psihološke i krizne intervencije. Zbog zaštite identiteta maloletne osobe nisam u mogućnosti da dam detaljnije informacije, te molim medije da vode brigu o zaštiti prava maloletnih osoba - saopštio je direktor.

Profimedia
 

Nakon lekara Hitne pomoći, u školu je stigla i policija kako bi utvrdila sve okolnosti ovog nemilog događaja.

Prema poslednjim informacijama, kako saznaje Jutarnji, školarac je van životne opasnosti.

Učenik slučajno pao?

Kako je za Jutarnji rekao roditelj čije dete pohađa ovu školu, čuo je da je maloletnik slučajno pao dok je sedeo na prozoru. 

- Okliznuo se i pao. Često deca znaju da sede na ivici prozora u pauzi tokom nastave ili se naginju kroz prozor kako bi dohvatili nešto što im neko odozdo baca. Uglavnom, užasnuti smo. Postavlja se pitanje odgovornosti same škole u tim slučajevima jer to su situacije kojima svedočimo često i leti i zimi. Prozori se otvaraju. Škola je, uglavnom, preduzela sve mere da se primire sva dečica koja su tome svedočila i za to saznala - kaže jedan Ludbrežanin čije dete pohađa tu školu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike