Jezive pretnje studentima od bivšeg narodnog poslanika: „Nadam se da će da ih pokolju ko svinje“ (FOTO)

13.02.2024

16:02

0

Nadam se da će da ih pokolju ko svinje - napisao je Culej

Jezive pretnje studentima od bivšeg narodnog poslanika: „Nadam se da će da ih pokolju ko svinje“ (FOTO)
Stevo Culej - Copyright Printscreen/Osijecka TV

Studentska organizacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Zagrebu obavestila je svoje studente da organizuje putovanje u Beograd, što je izazvalo negativne reakcije u krajnje desnom delu, proustaškom delu javnosti.

Bivši poslanik hrvatskog parlamenta Željko Glasnović, koji se nedavno učlanio u Hrvatsku stranku prava (HSP), se požalio na svom Facebook profilu: 

- Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira studijsko putovanje u Kuću cvijeća u Beogradu. Nakon toga imaju susret sa studentima Beogradskog Pravnog fakulteta gdje je studirao ratni zločinac i suradnik UDB-e Vojislav Šešelj. Da li je predsjednik studentskog zbora, Luka Pavlišić, član HDZ-a? Dobro došli u treću Jugoslaviju - poručio je Glasnović na svom Facebook profilu.  

Printscreen
 

 

 

Objavu je prokomentarisao Stevo Culej, bivši narodni poslanik, koji je uputio jezivu poruku: 

- Nadam se da će da ih pokolju ko svinje - napisao je Culej.

"Nećemo se sramiti bilo čega"

Oglasila se i Studentska organizacija Pravnog fakulteta, odakle su rekli da studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu redovno organizuju studijska i druga putovanja s ciljem razmene iskustava, sticanja novih znanja i uvida na koji način pravnu struku grade njihovi vršnjaci iz drugih država.

- To je prvenstveni i jedini cilj studijskog putovanja u Beograd koje pojedinci poslednjih dana pokušavaju zloupotrebiti u jeftine političke svrhe, zaboravljajući pritom da smo mi studenti, a ne političari. Pozicija nam i nije baš ista...- naveli su iz te studentske organizacije.

- Nećemo se sramiti bilo čega što se tradicionalno organizuje, a baš se, gle čuda, u ovom trenutku (pred izbore) okreće oštrica prema nama te smo podvrgnuti pretnjama, pritiscima i linču zbog nečega što bi u a demokratskom društvu trebalo biti normalno - naveli su. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike