Ustaše prete državi Crnoj Gori: ,,Vratite nam ga, ili ćemo doći po njega!'' (VIDEO)

15.01.2024

14:26

0

HOS-ovci su poznati po tome što u svom grbu imaju ustaški poklič „za dom spremni"

Ustaše prete državi Crnoj Gori: ,,Vratite nam ga, ili ćemo doći po njega!'' (VIDEO)
HOS-ovci prete Crnoj Gori - Copyright Printscreen/Facebook/Damir Plemeniti Banić

Pripadnici proustaške organizacije HOS zapretili su iz Dubrovnika crnogorskim vlastima da vrate brod „Jadran” ili će u protivnom ,, oni doći u Crnu Goru po njega'' !

Izložbi o školskom brodu “Jadran” u Dubrovniku prisustvovali su i pripadnici zločinačke Devete bojne HOS-a, koji su učestvovali u borbama oko Dubrovnika devedesetih godina.

 

 

- Vratite nam naš školski brod Jadran koji ste uzeli iz Splita, jer ćemo doći po njega u Crnu Goru - zapretio je jedan od pripadnika HOS-a, dok su ga ostali podržali.

HOS-ovci su poznati po tome što u svom grbu imaju ustaški poklič „za dom spremni".

Brod "Jadran" krajem 1990. godine bio na remontu u Tivtu, gde je i ostao. Jedrenjak je trenutno u službi crnogorske ratne mornarice, a Hrvatska traži da ga Crna Gora vrati. 

Hrvatska je ponovo aktuelizovala spor sa Crnom Gorom oko školskog broda Jadran a crnogorski ministar odbrane Dragan Krapović odbio je zahtev da hrvatski zvaničnici posete taj brod u Tivtu.Hrvatska strana tvrdi da nije bilo ratova 90-ih, Jadran ne bi ostao u Tivtu, gde je u oktobru 1990. dovezen na remont, već bi bio u hrvatskim lukama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike