Najezda pacova: Veliki, uhranjeni, ne plaše se ni psa, ulaze pod auto, grizu žice, ciče kao da ih je stotinu

12.02.2024

13:38

0

Ne samo da se događa nezapamćena najezda glodara, već su pacovi koji ovih dana nadiru u toj regiji, krajnje neobični i problematični

Najezda pacova: Veliki, uhranjeni, ne plaše se ni psa, ulaze pod auto, grizu žice, ciče kao da ih je stotinu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Stanovnici zapadnog dela Baranje imaju velikih problema sa najezdom pacova. Ne samo da se događa nezapamćena najezda glodara, već su pacovi koji ovih dana nadiru u toj regiji, krajnje neobični i problematični. 

Veliki su, veći no inače, dobro uhranjeni, suprug i ja nismo ih dosad toliko videli. Nema gde ih nema po dvorištu, u šupi, ambaru, čardaku, rupa do rupe… - ovako je čitateljka Glasa Slavonije opisala najezdu pacova koja se događa na njenom području na zapadnom delu Baranje. 

Pacovi se ne plaše ni nemačkog ovčara

Kaže kako ih njihov nemački ovčar lovi po celom dvorištu, no i da oni bez bojazni trče preko njega. Rekla je kako su pacovi ušli pod automobil, te pregrizli žice.

- Muž je mleo kukuruz i odmah su se stvorili zbog onih par zrna što je palo dole. Kad je otvorio tu prostoriju, cičali su kao da ih je u njoj bilo sto… Žale se i drugi u susedstvu - rekla je čitateljka.

Slične pritužbe dolaze i iz okoline Donjeg Miholjca, iz Valpovštine. 

Na drugom kraju Hrvatske pacovi paralisali grad i izazvali saobraćajni kolaps

Nije prvi put u Hrvatskoj da glodari prave velike probleme. Pre nešto više od mesec dana, na drugom kraju zemlje u Splitsko-dalmatinskoj županiji, pacovi su napravili veliki haos u gradu Vrgorcu

Naime,  semafori u tom gradu nisu radili desetak dana, jer su,pacovi pregrizli instalacije. Kvar semafora je izazvao saobraćajni kolaps u ovom mestu.  

Izlaze iz wc šolje, prave rupe veličine dlana, otporni na sve, ne znaju kako da ih istrebe

Da nije samo Hrvatska ugrožena glodarima, već i Srbija, potvrđuje neobičan slučaj iz Novog Sada. 

Novosađanka Jadranka ostala je u šoku kada je pre skoro dva meseca po prvi put videla pacova koji izlazi iz njene wc šolje. Ipak, njenim mukama tu nije bio kraj, a kako je izjavila tada, za kratak period, to je bio već treći put da su glodari posetili njen stan.

Kako je objasnila, cev od wc šolje menjala je tri puta, jer su je glodari izjeli. Na fotografijama kupatila primetna je bila ogromna rupa, a od plastične cevi ostale su samo žice koje je pridržavaju.

- Živim u prizemlju i već treći put za mesec i po dana menjam odvodnu cev od wc šolje. Pacovi dolaze već treći put zaredom. Ciklonizacija je bila dvaput i ništa. Ne znam ni na koji način bih mogla da ih se rešim - pričala je Jadranka.

Ova starija žena živi na Limanu IV i nikada pre ove traumatične situacije, za ceo život nije videla pacova u svojoj zgradi. 

- Nikako ne mogu da ih oteram, rupe su veličine dlana. Ja sam u prizemlju, a kažu da idu i do trećeg sprata - rekla je Novosađanka.

Ona je izjavila da je vrlo uplašena, a pojasnila je i da su joj mnogi predlagali da u odvod sipa sonu kiselinu ili ultrazvučni aparat koji tera glodare.

- Strahovito se bojim. Ne znam kad dolaze, a plašim se da ne počnu da šetaju po stanu. Sonu kiselinu sam sipala, uopšte mi nije pomogla, čak mi se činilo da od nje još više ogladne - navodi ova žena.

Jadranka tvrdi da je pričala i sa komšijama, ali da zasad niko u zgradi nema sličan problem. Postavila je nepovratnu klapnu, te se nada da će problem biti rešen, a uključio se i predsednik skupštine stanara kako bi zajedno pronašli dugoročno rešenje. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike