Horor u Crnoj Gori: Majka duže od 10 godina držala ćerku zatočenu u stanu, devojku pronašli zgrčenu na podu

05.02.2024

19:05

0

Komšije ističu da su nadležni ranije postupili po prijavama, možda bi devojka bila u boljem stanju nego danas

Horor u Crnoj Gori: Majka duže od 10 godina držala ćerku zatočenu u stanu, devojku pronašli zgrčenu na podu
Ilustracija - Copyright Profimedia

U jednoj opštini na severu Crne Gore, 17. januara ove godine, otkriven je stravičan slučaj zlostavljanja.

Naime, kako pišu "Vijesti", majka i ćerka smeštene su na odeljenje psihijatrije, pošto je utvrđeno da ju je majka više od deset godina držala u ropstvu, zaključanu u stanu.

Meštani su ispričali “Vijestima” da su u više navrata policiji i Centru za socijalni rad prijavljivali da majka drži ćerku zaključanu u stanu, ali da su nadležni odgovarali da nemaju zakonskog osnova da reaguju. 

"Vijestima" je potvrđeno da se hororom sa severa Crne Gore bavi i nedavno izabrani vrhovni državni tužilac Milorad Marković, koji je naložio da se preispita rad postupajuće tužiteljke u slučaju kakav se ne pamti.

Meštani devojku nisu videli deset do petnaest godina. Pre nekoliko godina, navodno, neko je uspeo da uđe u stan čak i da slika devojku, ali ni to nije pomoglo da neko do nadležnih odreaguje.

– Reč je o devojci koja je u osnovnoj i srednjoj školi bila odličan đak, druželjubiva. Za razliku od nje, majka je bila drugačija – retko kome bi se javila kada prođe pored njega, nije imala prijatelja.

Devojka je otišla da studira van Crne Gore. Ubrzo se vratila i krenule su priče da se sa njom nešto desilo. Odjednom je “nestala”.

Majka za sve ovo vreme nikoga nije puštala u stan, a nadležni su se pravdali da ne mogu nasilno da uđu u stan bez odobrenja tužilaštva. Pre dvadesetak dana tužilaštvo je konačno dalo nalog i policija i hitna pomoć zatekli su stravičan prizor. Devojka je zgrčena ležala na podu, pokrivena ćebetom. Obe su prebačene u bolnicu, da odeljenje psihijatrije.

Komšije ističu da su nadležni ranije postupili po prijavama, možda bi devojka bila u boljem stanju nego danas.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike