Roditelji pretučene dece u Vukovaru u suzama! "Moji ne spavaju, presude su smešne, a političari nisu dobrodošli" (FOTO/VIDEO)

13.01.2024

13:02

0

Na skupu podrške roditeljima šestorice pretučenih petanestogodišnjaka u Vukovaru okupilo se nekoliko stotina građana

Roditelji pretučene dece u Vukovaru u suzama! "Moji ne spavaju, presude su smešne, a političari nisu dobrodošli" (FOTO/VIDEO)
Protest u Vukovaru - Copyright Tanjug/Hina

Na skupu podrške roditeljima šestorice pretučenih petanestogodišnjaka u Vukovaru okupilo se nekoliko stotina građana. Među njima roditelji s malom decom, bake i deke zabrinuti za sigurnost unučadi, profesori i nastavnici ogorčeni nasiljem te nekolicina političara koji su se pojavila iako su ih roditelji zamolili da ne dolaze i ne daju izjave jer ovaj događaj ne sme služiti za prikupljanje poena.

Na skup su stigli i roditelji jednog od pretučenih dečaka, piše 24sata.hr.

Tanjug/Hina
 

- Ovo je jauk roditelja jednoga grada. Tome treba stati na kraj, samo se nadam da će politika i sudstvo reagovati jer ovo su ponavljači ovakvih nemilih događaja i dela, ti ljudi šetaju gradom. Sudske presude su toliko smešne. Neko vam napada decu, a za mesec dana ponovno šeta gradom. Nemojte politiku uvlačiti u ovo jer nas ovde zaista ima svakakvih, mi se poštujemo, cenimo i mi smo grad dobrih ljudi, a to dokazujemo ovim okupljanjem - rekao je otac pretučenog dečaka.

Tanjug/Hina
 

 

Tanjug/Hina
 

 

On je komentarisao i stanje dece.

- Moji ne spavaju, samo hodaju po kući, otimaju se, bore se, hoće da se izvuku iz nečega, tek pred zoru zaspu. To je jedna teška trauma koja je njima učinjena, a mi se moramo s time nositi - dodao je te rekao da su sva deca puštena iz bolnice.

Profimedia
 

Roditelji očekuju da će zakonodavstvo učiniti konkretne stvari po pitanju Kaznenog zakona, kako kažu, nedopustivo je da ponavljači krivičnih dela slobodno šetaju gradovima širom Hrvatske i da im se to ne toleriše.

"Za sve je kriva politika"

Navode kako za sve smatraju odgovornim sistem i politiku jer, kako smatraju, oni donose zakone. 

Tanjug/Hina
 

- Politički narativ u ovom gradu treba više početi komunicirati s građanima, mi u 2024. godini imamo problem kako se izražavamo. Da neko dođe i progovori na ekavici u Vukovaru i da se tretira drugačije. Mi kao društvo imamo problem! Još uvek smo toliko dugo u ratu, pa meni su detinjstvo uzeli kad sam imao osam godina, koga da krivim? Rat je došao i u moje mesto, ja sam rođen u ovome gradu, ja sam vojsku ovde služio. Nemam drugi grad, dajte mi drugi grad i ja ću otići tamo da živim, nemojte mi decu dirati! Samo to, ništa više - kazao je kroz suze otac jednog pretučenog dečaka.

Zaključili su kako treba zaštiti svu decu bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike