Huligani koji su napali srpsku decu u Vukovaru ubili navijača u Atini? Uhapšeno pet članova Bed blu bojsa - oglasio se premijer Hrvatske!

10.01.2024

13:27

0

Ove tvrdnje potkrepljuje i "Večernji list", koji je objavio da je jedan od uhapšenih, prema nezvaničnim izvorima, bio pritvoren u Grčkoj

Huligani koji su napali srpsku decu u Vukovaru ubili navijača u Atini? Uhapšeno pet članova Bed blu bojsa - oglasio se premijer Hrvatske!
Ustaški pokliči u Vukovaru - Copyright Foto: Kosovo-Online Uživo

Do sada je policija u Vukovaru uhapsila petoricu muškaraca zbog incidenta koji se dogodio u gradu na Badnje veče, 6. januara. Incident je uključivao grupu od oko deset nasilnih navijača zagrebačkog Dinama, poznatih kao Bed blu bojsi (BBB), koji su napali šestoricu mladića samo zato što su čuli da neki od njih govore ekavicom.

M. N., otac petnaestogodišnjih blizanaca, srpskih dečaka koji su zadobili najteže povrede u napadu, izjavio je da ima informacije da su pojedini napadači bili uključeni i u nerede u Atini, gde je stradao navijač AEK-a. Ove tvrdnje potkrepljuje i hrvatski dnevnik "Večernji list", koji je objavio da je jedan od uhapšenih huligana, prema nezvaničnim izvorima, bio pritvoren u Grčkoj.

Printscreen/YouTube/StarTvGreece
 BBB u Atini

Kako navodi ovaj list, još jedan napadač je proveo četiri meseca u grčkom pritvoru pre nego što su se obojica u decembru vratili kućama.

Šef vukovarske policije Vlado Božić u razgovoru za RTL otkrio je da su napadači na dečake u centru Vukovara pronađeni u apartmanu. Policija je utvrdila i da su pripadnici navijačke skupine.

- U potrazi za osobama koje se povezuju s ovim kaznenim delom učestvovali su svi rodovi vukovarske policije. Zatekli smo ih u apartmanu u Vukovaru, privedeni su u policijsku stanicu. U toku je kriminalističko istraživanje, za jednom osobom još tragamo. Svi oni su od ranije poznati policiji. Višestruko puta su prijavljivani za više kaznenih dela i prekršaja. Pogotovo s kaznenim djelima s elementima nasilja, između ostalog i tučnjava. Utvrđeno je da pripadaju određenoj navijačkoj skupini - rekao je Božić, ali ne otkrivši da li je reč o pripadnicima BBB.

Premijer Andrej Plenković je nagovestio da bi između učesnika napada u Vukovaru moglo biti veza sa grupom koja je prethodno bila zatvorena u Grčkoj, izjavivši da se ta mogućnost ne može isključiti. Takođe je snažno osudio nasilje koje se dogodilo.

TANJUG/ FOTO HINA/ZVONIMIR KUHTIĆ
Andrej Plenković

- Uhapšen je veći broj osoba osumnjičenih da su napale i teže povredili maloletnike. Za nas je to nedopustivo i to je za najoštriju osudu - rekao je u ponedeljak Plenković novinarima u Zagrebu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike