Opasne pretnje iz Sarajeva: Ministar odbrane zapretio nestankom Republike Srpske

05.01.2024

17:35

0

Helez je podelio i snimak video obraćanja u kojem kaže da su saveznici i BiH "spremni i neće nikome dozvoliti da se komada BiH"

Opasne pretnje iz Sarajeva: Ministar odbrane zapretio nestankom Republike Srpske
Sarajevo - Copyright Profimedia

Nakon najave predsednika Repubike Srpske Milorada Dodika da će Srpska izglasati svoj izborni zakon za lokalne i republičke izbore, oglasio se ministar odbrane u Savetu ministara BIH Zukan Helez uobičajnim pretnjama da to, kako je naveo, može biti kraj za Republiku Srpsku i da Dodik priča gluposti.

Helez je podelio i snimak video obraćanja u kojem kaže da su saveznici i BiH "spremni i neće nikome dozvoliti da se komada BiH":

- Ove gluposti što priča ovaj Milorad Dodik, to je zabava za javnost. Ne shvatamo mi to neozbiljno, ali budite sigurni da imamo odgovor. Nelegalno je izabran, pokrao je glasove na izborima, i on sad da postavlja neke uslove? On ima i suđenje... tako da, kada je u pitanju otcepljenje, to nećemo nikad dozvoliti. Moja mu je sugestija da odustane od te gluposti - naveo je Helez

On je pozvao Dodika, ali i sve političke aktere u BiH da, kako kaže, prestanu sa ,, antiustavnim i secesionističkim delovanjem''. Građanima je poručio da su, kako navodi, institucije Bosne i Hercegovine, EUFOR i međunarodni prijatelji ,, spremni da deluju da zaštite mir i bezbednost, teritorijalni integritet i suverenitet zemlje''. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike