Turska je odlučila - Palevski ostaje 40 dana iza rešetaka! Evo koji su naredni koraci u slučaju koji je potresao čitavu Makedoniju

11.12.2023

18:11

0

Autor: Lj. S.

Prema međunarodnoj poternici, Palevski je uhapšen 5. decembra u turskom gradu Balikeširu

Turska je odlučila - Palevski ostaje 40 dana iza rešetaka! Evo koji su naredni koraci u slučaju koji je potresao čitavu Makedoniju
Copyright Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

Ministarstvo pravde Severne Makedonije podnelo je Turskoj 7. decembra zahtev za izručenje Ljupča Palevskog-Palča, prvoosumnjičenog za otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske (14) iz Skoplja i frizera Panča Žežovskog (74) iz Velesa, dok su turske vlasti odredile ekstradicioni pritvor od 40 dana.

Palevski je prvoosumnjičen za otmicu i ubistvo 14-godišnje devojčice i 74-godišnjeg frizera, saopštilo je danas Ministarstvo pravde Severne Makedonije.

Prema međunarodnoj poternici, Palevski je uhapšen 5. decembra u turskom gradu Balikeširu, gde je stigao preko Srbije i Bugarske.

Profimedia/Facebook
Vanja Đorčevska

U slučaju otmice i ubistva devojčice i frizera 5. decembra, Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju pokrenulo je istragu protiv pet osoba, među kojima je i otac devojčice, Aleksandar Gorčevski.

Četvorica se sumnjiče da su kao saizvršioci izvršili krivično delo otmice i dva ubistva na svirep način - jedno maloletnog lica i jedno iz koristoljublja, dok je peti osumnjičen da im je pomogao u izvršenju krivičnog dela otmice maloletnog lica.

Podsetimo, Vanja je kidnapovana 27. novembra, a istog dana je i ubijena. Njeno telo pronađeno je nekoliko dana kasnije na periferiji Skoplja. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike