Dodik raskrinkao Komšića: Nova laž, sednica nije ni održana!

10.08.2021

09:13

0

Autor: A. B.

Prema navodima iz Kabineta, sramotno je da iz jedne takve institucije dolaze ovakve neistine

Dodik raskrinkao Komšića: Nova laž, sednica nije ni održana!
Copyright TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Kabinet srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika demantovao je danas da je on učestvovao u telefonskoj sednici tog tela, uz poruku da je to još jedna laž očigledno plasirana s ciljem pokušaja razbijanja srpskog jedinstva u Republici Srpskoj.

Iz Dodikovog kabineta Srni je rečeno da za imenovanje članova Upravnog odbora Centralne banke BiH, što je bilo predviđeno dnevnim redom telefonske sednice, mora postojati saglasnost sva tri člana Predsedništva, odnosno moraju biti svi “za”.

Istaknuto je da je laž o navodnom održavanju sednice i navodnom učešću srpskog člana Predsedništva u njenom radu plasirana u sarajevske medije iz zgrade Predsedništva BiH, koju je, kako kažu, oberučke prihvatila i BN televizija, jer je jasno da im smeta srpsko jedinstvo i srpska sloga.

Prema navodima iz Kabineta, sramotno je da iz jedne takve institucije dolaze ovakve neistine koja bi trebalo da bude ozbiljna institucija, a ne da se bavi podvalama i politikantstvom.

Printscreen / Youtube

– Na njihovu žalost, tim dezinformacijama sigurno neće doprineti razbijanju srpskog jedinstva, naprotiv, samo će ga učvrstiti – poručili su iz Kabineta srpskog člana Predsedništva, preneo je Tanjug.

Dodik je sinoć, posle nekoliko sati neizjašnjavanja na telefonskoj sednici Predsedništva, sazvanoj na temu imenovanja novog Upravnog saveta Centralne banke BiH, ipak odlučio da učestvuje i da glasa o tački dnevnog reda.

Sednicu je, preneo je portal Kliks, sazvao predsedavajući Željko Komšić, koji je sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Šefikom Džaferovićem glasao za imenovanje novog-starog Upravnog saveta Centralne banke BiH.

Pročitajte još:

Dodik je, dodaje se, glasao protiv, što znači da će stari saziv Upravnog saveta dobiti novi mandat, saopšteno je iz Komšićevog kabineta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike