Ministar policije otkrio detalje jezivog ubistva: "Palevski uhapšen u Turskoj, Vanja je imala prostrelnu ranu" (VIDEO)

05.12.2023

22:40 >> 23:09

0

Konferenciju za novinare održao je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski

Ministar policije otkrio detalje jezivog ubistva: "Palevski uhapšen u Turskoj, Vanja je imala prostrelnu ranu" (VIDEO)
Copyright Profimedia/Facebook

Ljupčo Palevski-Palčo, osumnjičen za otmicu i ubistva Vanje Đorčevske i Pančeta Žežovskog, uhvaćen je u Turskoj, javili su makedonski mediji.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski otkrio je detalje zločina koji je potresao ceo region. Spasovski je rekao da je Palevski preko Srbije i Bugarske prešao u Tursku.

- Dovezen je automobilom u Beograd i ostavljen u hotelu. Zatim je prevezen preko Bugarske u Tursku u grad Balikešir. Naši policajci su se sastali sa njihovim operativnim izvorom, a ovaj ih je obavestio da osumnjičeni odatle želi da ide u Istanbul i da se dogovorio sa taksistom. Ostao je u Balikeširu gde je uhapšen na ulici. To je bila poslednja karika gnusnog čina koji je nedostajao da se kaže da smo rešili slučaj. Procedura za ekstradicioni pritvor je u rukama ministarstva pravde, a potom će izaći pred lice pravde. Pravda stoga treba da bude brza i u potpunosti sprovedena - rekao je Spasovski na konferenciji za novinare.

Spasovski je pokazao i potvrdu da je lice uhapšeno, koju su dostavile turske kolege.

Printskrin/ Kanal 5 Televizija

On je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova podnelo krivičnu prijavu na 100 strana koja sadrži dokaze o umešanosti uhapšenih osoba.

- Krivična prijava obuhvata pet osoba, od kojih se jedna tereti za otmicu i ubistvo, tri za otmicu i saučesništvo u ubistvu i jedna za pomaganje u otmici - rekao je Spasovski na konferenciji za medije i dodao da je sada slučaj u nadležnosti javnog tužilaštva.

On je zahvalio Turskoj, Srbiji, Bugarskoj i Hrvatskoj na pomoći tokom potrage za Palevskim.

- Ovaj monstrum je kriv za dvostruko ubistvo, za njim je bila raspisana međunarodna poternica, Lj.P. za kidnapovanje i ubistvo. Crvena poternica. Na teritoriji Severne Makedonije nađena su dva pištolja, koji čekaju veštačenje. Vanja ima prostrelnu ranu, ali obdukcija će odgovoriti na sva pitanja - rekao je on.

Palevski je osumnjičen da je direktni izvršilac ubistva devojčice i frizer, a još četiri osobe, među kojima je i Vanjin otac, takođe se sumnjiče za učešće u ovom gnusnom zločinu.

 

 

Ta četvorica osumnjičenih privedena su večeras sudu.

Konferenciju za novinare održao je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Krivična prijava protiv ove petorke ima više od 100 stranica, rekao je on.

- Kolege iz prijateljske Turske su javile da je planer, glavni koordinator i izvršilac ovih krivičnih dela je uhapšen. To je poslednji deo ovog strašnog čina - rekao je ministar.

Prema tamošnjim medijima, uhapšen je na aerodromu u Turskoj nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica, prenosi portal "A1on".

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike