Skoplje od Turske traži da Palevskog zadrži u pritvoru: Počeo postupak za ekstradiciju

06.12.2023

12:35

0

"Koordiniramo sa svim nadležnim institucijama da odmah delujemo i nećemo čekati da istekne rok od 40 dana za podnošenje zahteva za ekstradiciju", saopštilo je Ministarstvo pravde Severne Makedonije

Skoplje od Turske traži da Palevskog zadrži u pritvoru: Počeo postupak za ekstradiciju
Ljupčo Palevski-Palčo - Copyright Makedonska policija

Makedonsko Ministarstvo pravde zatražilo je od nadležnih turskih organa da prvoosumnjičeni za dvostruko ubistvo Ljupčo Palevski bude zadržan u pritvoru do okončanja postupka o izručenju.

- Očekujemo da Republika Turska odmah postupi po našem zahtevu za izručenje. Ministarstvo pravde pokrenulo je ekstradicioni postupak i od institucija prikuplja svu dokumentaciju koja je potrebna za njegovu realizaciju. Ostvareni su kontakti sa JORSM-om i OJO Skoplje kako bi se uredno kompletirali dosijei o tome kako bi Ministarstvo pravde moglo da postupi - ističu i dodaju:

- Koordiniramo sa svim nadležnim institucijama da odmah delujemo i nećemo čekati da istekne rok od 40 dana za podnošenje zahteva za ekstradiciju - saopšteno je.

Ljupčo Palevski Palčo uhapšen je juče u Turskoj, saopštili su nadležni organi RSM. 

Palčo je prvoosumnjičeni za otmicu i ubistvo sa predumišljajem maloletne Vanje Đorđevske (Gjorčecvske) i ubistvo Panče iz Velesa.

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Telma

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike