Haos u Mostaru: Muškarac iznuđivao novac komšiji, pa bacio bombu na kuću

05.12.2023

12:45

0

Osumnjičeni ekspresno uhapšen

Haos u Mostaru: Muškarac iznuđivao novac komšiji, pa bacio bombu na kuću
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, proveli operativnu akciju kodnog naziva "Jaguar".

- U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Opšinskog suda u Mostaru, uhapšen je DŽ.O. (31) iz Hadžića, te je obavljen pretres pokretne i nepokretne imovine koju uhapšeni koristi, kojom prilikom je pronađen telefon, sim kartice i odeća u kojoj su počinjena krivična dela, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim delima - saopšteno je iz FUP, prenosi "Srpskainfo".

Dodali su da se on sumnjiči da je kao deo grupe, određeni vremenski period vršio pritisak na oštećenu osobu iz Mostara kako bi iznudio novac.

- U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanete teže telesne povrede. Uhapšeni muškarac će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izveštaj o počinjenom krivičnom delu - dodaje se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike