Operativno-taktička radnja: Racija u migrantskom centru "Lipa"

05.12.2023

11:47

0

Akcijom je izvršeno privremeno ograničenje slobode kretanja unutar Centra, te pregled osoba

Operativno-taktička radnja: Racija u migrantskom centru "Lipa"
Ilustracija - Copyright 24sedam/Danilo Krša

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH u sklopu operativne akcije “Istok Swot", na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra "Lipa" u Bihaću danas sprovode operativno-taktičku radnju racija.

Kako je saopšteno iz SIPA, akcijom je izvršeno privremeno ograničenje slobode kretanja unutar Centra, te pregled osoba, stvari i prostorija u cilju pronalaska osoba koja tu nelegalno borave.

- Kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika, i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih dela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i zaposlenih u Centru, te identifikacija organizatora krivičnih dela organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog dela krijumčarenje migranata i krivičnog dela krijumčarenje ljudi - saopšteno je iz SIPA, prenosi "Srpskainfo".

Racija se sprovodi u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Direkcije za koordinaciju policijskih tela Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, te Službom za poslove sa strancima BiH i Obaveštajno-bezbednosna agencijom BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH i Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike