Ovo je osumnjičeni za ubistvo male Vanje: Politički aktivista se bez trunke stida redovno oglašavao na društvenim mrežama! (FOTO)

04.12.2023

09:04

0

Balkan traga za monstrumom

Ovo je osumnjičeni za ubistvo male Vanje: Politički aktivista se bez trunke stida redovno oglašavao na društvenim mrežama! (FOTO)
Copyright Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

Telo Vanje Đorčevske (14), koja se od 27. novembra vodila kao nestala u Skoplju, juče je pronađeno. Kako navode iz MUP-a, motiv zločina je lični interes, dok je, prema njihovim navodima, devojčica odvedena vozilom ispred svoje kuće i ubijena istog dana.

Osumnjičeni za jezivo ubistva je bivši građevinski preduzetnik iz Skoplja, a sada politički aktivista Ljupčo Palevski. Prema saznanjima iz Severne Makedonije, on se nalazi u bekstu i pretpostavlja se je u Hrvatskoj. 

Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо
 

Dok je cela javnost u zemlji, ali i čitav Balkan, tragala za nestalom devojčicom, a ljudi šerovali apel na društvenim mrežama, osumnjičeni je dnevno objavljivao političke poruke sa nacionalističkim i antizapadnim sadržajem. Njegova poslednja objava bila je u petak, 1. decembra u 13.51.

Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо
 

Osumnjičeni je 29. novembra, dva dana nakon nestanka i ubistva devojke, objavio video obraćanje svojim pratiocima, opet vezano za politiku. Samo dan nakon ubistva devojčice, održao je govor od sat i po u kome je govorio o pranju novca u Severnoj Makedoniji. Istog dana objavljuje i višesatnu video debatu.

Zbog sumnje da su umešani u otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske, trojici osumnjičenih je određen pritvor od 48 sati, javila je skopska TV Telma. Prema saznanjima Telme, reč je o osumnjičenima Veliboru Manevskom, Vlatku Kešišovu i Bore Videvskom.

 


 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike