Mala Vanja je mučena pre ubistva: Vezali je, strpali u vreću pa u gepek! Uhapšeni ispričali kako su kopali grob

04.12.2023

11:11

0

Autor: J. S. J.

Osumnjičeni su posvedočili da su je čekali nakon što su dobili informaciju od organizatora Ljupča Palča, koji je u bekstvu

Mala Vanja je mučena pre ubistva: Vezali je, strpali u vreću pa u gepek! Uhapšeni ispričali kako su kopali grob
Copyright Profimedia/Facebook

Skoplje je u šoku nakon monstruoznog ubistva devojčice Vanje Đorčevske. Danas si na konferenciji za novinare izneti zastrašujući detalji ovog ubistva.

Ona je kidnapovana u ulazu zgrade u kojoj je živela u Skoplju.

Osumnjičeni su posvedočili da su je čekali nakon što su dobili informaciju od organizatora Ljupča Palča, koji je u bekstvu.

Za Palča su rekli da je informaciju dobio od Vanjinog oca, Aleksandra. Vanju su vezali i stavili u vreću. Ubijena je van Skoplja. Osumnjičeni su ispričali i kako su kopali grob.

- Utvrđeno je da su je dve osobe koje su bile sa sitroenom, a po dobijanju informacije prethodne večeri da će devojčica biti sama, odvele sa ulaza zgrade, vezale joj ruke i noge, stavili u vreću za spavanje, izvadili je, stavili u prtljažnik. Odvezeno je na lokaciju van Skoplja, a zatim je vozilo zapaljeno - rekao je Spasovski.

Profimedia/Facebook
 

 

Ubistvo je izvršeno u selu Brazda

Prema istrazi, izjave su pokazale da su stvari izmakle kontroli jer je Vanja svuda bila tražena, pa su osumnjičeni odlučili da je ubiju.

„Motive znamo, iz izjava osumnjičenih. Unapred, kada su se dogovorili, motivi su bili novac - da se uzme novac od majke deteta. Postupak za iznudu nije započet - rekao je Bubevski.

Za oca će se tražiti pritvor

- Njegova dosadašnja izjava u policiji koliko znam, ne znam da li će se promeniti, otac i dalje negira ove radnje. Njegovu umešanost, koju smatramo indirektnom, izvlačimo iz konteksta drugih uključenih u slučaj, jedna osoba je rekla da sve to zna iz kontakta sa ocem. Biće zatraženo njegovo zadržavanje, imamo osnova za sumnju -rekao je tužilac Gavril Bubevski.

Kako je rečeno na ocu su samo sekundarni dokazi i ukazuju da je navodno umešan i za sada nema osnova da bude optužen.

Ispituje se da li je tačno da je majka prodala stan i da je namera kriminalaca bila da dođu do tih sredstava.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike