"Nastavnici ovaj zadatak ne znaju da reše, oprosti nam": Potresan oproštaj škole od ubijene Vanje

04.12.2023

10:34

0

Na službenom ulazu škole otvorena je knjiga žalosti zbog ubistva Vanje Đorčevske

"Nastavnici ovaj zadatak ne znaju da reše, oprosti nam": Potresan oproštaj škole od ubijene Vanje
Vanja Đorčevska - Copyright Facebook/Printscreen/Zorica Gjorcevska

Osnovna škola "Johan Hajnrih Pestaloci" potresnom objavom na Fejsbuku oprostila se od svoje učenice, 14-godišnje Vanje Đorčevske, čije je telo nađeno u nedelju ujutru u blizini Skoplja.

"Nastavnici ne znaju kako da reše ovaj zadatak, Vanja. Oprosti nam, ne možemo, ne znamo da se pozdravimo... Neka ti je lak put ka večnoj svetlosti. Tvoj osmeh i iskrena duša će zauvek ostati u našim srcima. Sa neizmernim bolom i ljubavlju, tvoji nastavnici i drugovi iz razreda, najdraža Vanja", objavila je škola na Fejsbuku.

 

 

Ranije je načelnik Opštine Centar, Goran Gerasimovski, najavio da će u ponedeljak od 9 časova ujutro na službenom ulazu škole biti otvorena knjiga žalosti.

"Pozivamo rodbinu i sve građane koji žele da odaju počast da dođu i potpišu knjigu žalosti. Trenutno se rukovodstvo škole u ​​saradnji sa nekoliko psihologa priprema za današnji dan radi pružanja podrške učenicima i komunikacije sa njima na način koji će svima pomoći da prebrode ovaj tragični događaj", napisao je Gerasimovski.

Vanja je oteta 27. novembra ujutru, kada je krenula u školu, da bi njeno telo bilo nađeno nekoliko dana kasnije. Kako je pokazala dosadašnja istraga njen otac je osumnjičen da je umešan u otmicu tako što je odao podatke kada će njegova ćerka biti sama kod kuće, a motiv je bio koristoljublje da iznue novac od majke. 

Za ubistvo devojčice osumnjičen je Ljupčo Palevski, poznat kao Palko, bivši građevinski preduzetnik, a sada politički aktivista iz Skoplja. Skopski mediji prenose da je za otmicu i ubistvo Krivičnim zakonom Severne Makedonije predviđena kazna u trajanju od najmanje 10 godina do doživotne robije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike