Istraga ubistva male Vanje (15) nastavlja se: U policijsku stanicu pozvan i njen otac Aleksandar - njegov potez nije jasan tužilaštvu!

04.12.2023

07:29

0

Zasada mu nije određen pritvor, a saslušanje je u toku

Istraga ubistva male Vanje (15) nastavlja se: U policijsku stanicu pozvan i njen otac Aleksandar - njegov potez nije jasan tužilaštvu!
Vanja Gorčevska - Copyright Printscreen/Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

Telo Vanje Đorčevske (14), koja se od 27. novembra vodila kao nestala u Skoplju, juče je pronađeno. Kako navode iz MUP-a, motiv zločina je lični interes, dok je, prema njihovim navodima, devojčica odvedena vozilom ispred svoje kuće i ubijena istog dana.

Izvršilac jezivog ubistva je navodno građevinski preduzetnik iz Skoplja inicijala Lj. P. , koji je nedavno priveden u Hrvatskoj, tvrde izvori Kanala 5. On je jedan od petorice osumnjičenih za ubistvo Vanje, čije je telo pronađeno večeras u okolini skopskog sela Orman. 

Iz tužilaštva je potvrđeno da je Aleksandar, otac ubijene 14-godišnje devojčice, pozvan u policijsku stanicu u okviru istrage. Zasada mu nije određen pritvor, a saslušanje je u toku.

Otac je drugi put prijavio nestanak devojčice u ponedeljak 27. novembra oko 11 sati, nakon što je to isto uradila uradila majka, ali nekoliko sati ranije.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva i MUP-a, devojčica je upucana tok kobnog ponedeljka oko 10.00, odnosno dva i po sata nakon otmice i sat vremena pre nego što je to prijavio njen otac, koga je obavestila Vanjina majka da devojčica nije bila u školi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike