Đurđev: Formirati Balkanski savez protiv velikoalbanskog projekta!

10.11.2023

12:01

0

Danas Kosmet, sutra Raška oblast, a prekosutra sever i istok Crne Gore, zapad Severne Makedonije i deo grčkog Epira

Đurđev: Formirati Balkanski savez protiv velikoalbanskog projekta!
mapa Balkana - Copyright Profimedia

- Velikoalbanske pretenzije ne tiču se samo Kosova i Metohije  i južnih delova centralne Srbije, već i delova Crne Gore, Severne Makedonije i Grčke, te Srpska liga predlaže formiranje Balkanskog saveza ovih zemalja sa ciljem borbe protiv istog - najpre političkim i diplomatskim, a ako bude potrebno i vojnim sredstvima - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je istakao da uzor tome treba da bude iskustvo Balkanskog saveza iz Prvog svetskog rata koji je rezultirao proterivanjem Turaka sa Balkan i koji je učvrstio pozicije tadašnjih balkanskih država.

- Danas Kosmet, sutra Raška oblast, a prekosutra sever i istok Crne Gore, zapad Severne Makedonije i deo grčkog Epira. Svima nam preti ista pretnja, ljudi poput Kurtija, džihadisti zaostali u plemenskom dobu koji uz pomoć novca dobijenog od prodaje droge hoće da naprave Veliku Albaniju, pojasnio je Đurđev i dodao:

Privatna arhiva
 

 

- Samo zajedno balkanske zemlje i narodi mogu da unište ovu pretnju i obezbede sigurnu i mirnu budućnost svojih građana. Srbija je do sada bila sama u ovoj borbi, ali je, podnevši veliki teret, ostvarila značajne rezultate" - zaključio je predsednik Srpske lige.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike