Dobrosavljević: Prvi put od 1918. autentični predstavnik srpskog naroda će biti na jednoj od tri najvažnije funkcije u Crnoj Gori

18.10.2023

11:43

0

Ovim potezom dolazi i do pacifikacije crnogorske političke scene.

Dobrosavljević: Prvi put od 1918. autentični predstavnik srpskog naroda će biti na jednoj od tri najvažnije funkcije u Crnoj Gori
Copyright 24sedam/Goran Sivački Tanjug/Strahinja Aćimović

Prvi put nakon 1918. godine na jednoj od tri najvažnije funkcije naći će se autentični predstavnik srpskog naroda. I tu neće biti slučaja promene svog identiteta kao što je to uradila Narodna stranka Novaka Kilibarde.

Ovo je rekao politički konsultant Vladimir Dobrosavljević gostujući na Jutarnjem programu Happy televizije.

Dobrosavljević je rekao da od Vlade ne bi bilo ništa da predsednik Crne Gore Jakov Milatović nije dobio signale od američkog državnog sekretara Blinkena za vreme sednice UN-a u Njujorku koje je preneo mandataru za sastav Vlade Milojku Spajiću.

„Ti signali su da u ovakvim okolnostima da koalicija Za budućnost Crne Gore na određeni način učestvuje u vlasti. Da tih signala nije bilo, od ovoga ne bi bilo ništa. Spajić bi po cenu saradnje sa DPS-om napravio Vladu, iako bi ga napustili i neki njegovi poslanici“, rekao je on.

Na ovaj način, dodaje Dobrosavljević, Crna Gora u pravom smislu reči postaje multikulturalna i multi-etnička država u kojoj su sve identitetske zajednice ravnopravno tretirane.

„Ovo možda nije idealan sporazum, neko će reći da je ZBCG trebalo da dobije ministarstva jer je glasao određeni broj građana. Ipak, oni su ovo prihvatili i dokazali da im nije do vlasti već do stabilnosti. Ovo je jedan ogroman istorijski korak gde ništa više neće biti isto. Doći će do pomirenja“, rekao je on.

Ovim potezom dolazi i do pacifikacije crnogorske političke scene.

„Do toga dovodi ovakvo inkluzivno pravljenje Vlade. Ali se i pokazuje nesposobnost Demokratske partije socijalista da se menja“, jasan je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike