Akcija policije u hotelu u Tivtu: Pored prostitutki i klijenata u sobama pronađeno preko 16.000 evra, telefoni, SIM kartice, kamere...

02.11.2023

13:03

0

Uz evre, pronađeno i 14.394 američka dolara, 73.323 ukrajinske grivne, 5.500 ruskih rubalja, 2.330 poljskih zlota, 40 engleskih funti i 40 turskih lira

Akcija policije u hotelu u Tivtu: Pored prostitutki i klijenata u sobama pronađeno preko 16.000 evra, telefoni, SIM kartice, kamere...
Ilustracija - Copyright Profimedia Pixabay

Polcija u Crnoj Gori upala je u poznati hotel u Tivtu i uhapsila najmanje 14 osoba u velikoj akciji suzbijanja lanca prostitucije i trgovine ljudima.

Devojke koje su privedene uglavnom su strane državljanke, a prema zvaničnom saopštenju tamošnje policije, amerikanac V.G. (43) sumnjiči se za trgovinu ljudima.

- Službenici Uprave policije su postupajući po naredbama sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, izvršili pretres sedam soba jednog hotele u Tivtu. U pomenutim prostorijama je zatečeno 18 stran ih državljanki Ukrajine, Belorusije, Rusije i Izraela, kao i 10 stranih državljana Sjedinjenih Američkih država, Ukrajine, Rusije, Belorusije i Grčke. 

Profimedia
 

Kako se dalje navodi, nakon što su pretresli prostorije, pronađeno je i oduzeto 16.735 evra, 14.394 američka dolara, 73.323 ukrajinske grivne, 5.500 ruskih rubalja, 2.330 poljskih zlota, 40 engleskih funti i 40 turskih lira.

Uz to, pronađeno je i 36 mobilnih telefona, osam lap topova, dva tableta, tri fotoaparata, dve video kamere i veliki broj SIM kartica i USB memorija.

Sve strane državljanke po nalogu višeg državnog tužioca, uz pratnju službenika Odjeljenja bezbednosti Tivat i Centra za socijalni rad Tivat, smeštene su u sigurne objekte na teritoriji Crne Gore.

Protiv V.G. je višem državnom tužiocu u Podgorici podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima i on je danas priveden tom tužilaštvu na dalje postupanje.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike