Velika sramota Hrvata: Županijski sud u Zagrebu izrekao malu kaznu Glavašu i saradnicima!

27.10.2023

17:02

0

Glavaš je odgovoran za nestanak, hapšenja, mučenja i likvidacije više od 100 Srba tokom 1991. i 1992. godine i kasnije

Velika sramota Hrvata: Županijski sud u Zagrebu izrekao malu kaznu Glavašu i saradnicima!
Branimir Glavaš - Copyright Profimedia

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da je Županijski sud u Zagrebu izrekao, kako je rekao, sramotno malu kaznu Branimiru Glavašu i njegovim saradnicima za masovne i planske ratne zločine i zverstva nad Srbima u Osijeku 1991. godine.

Foto: Printscreen/Happy tv
Miodrag Linta

 

On je naveo da je za ubistvo sedam srpskih civila Branimir Glavaš u ponovljenom postupku, osuđen na svega sedam godina zatvora, Gordana Getoš Magdić na četiri, a Dino Kontić je dobio tri godine zatvora, kao i Zdravko Dragić. 

- Porodice stradalih i prognani Srbi su dugi niz godina ogorčeni radom hrvatskog pravosuđa  kada je u pitanju procesuiranje ratnih zločina gde su žrtve srpski civili i ratni zarobljenici. Pored toga, presudom je obuhvaćen samo mali broj ubijenih srpskih civila u Osijeku kao i mali broj odgovornih lica za ratne zločine - rekao je Linta, a saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

Linta navodi da je Glavaš odgovoran za nestanak, hapšenja, mučenja i likvidacije više od 100 Srba tokom 1991. i 1992. godine i kasnije. 

Županijski sud u Zagrebu danas je na ponovljenom suđenju u slučajevima "selotejp" i "garaža" nepravosnažno osudio Glavaša, bivšeg poslanika u hrvatskom parlamentu i ratnog komandanta odbrane Osijeka, na sedam godina zatvora za ratni zločin nad osiječkim Srbima 1991.

Danas izrečena zatvorska kazna za godinu dana je niža od prve izrečene presude, koja je poništena, a suđenje obnovljeno. Inače, Glavaš je do sada odslužio pet godina i tri meseca zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike