Doktor otkriva u kakvom stanju su upucani Trajkovski i njegov prijatelj: "Operacija je završena"

24.10.2023

23:12

0

Direktor bolnice "Sveti Naum Ohridski", Ljuben Arsenkov, potvrdio je završetak operacije ranjenog prijatelja Trajkovskog

Doktor otkriva u kakvom stanju su upucani Trajkovski i njegov prijatelj: "Operacija je završena"
Rade Trajkovski - Copyright Printscreen/Instagram/Rade Trajkovski

U tržnom centru "Ist Gejt" u Skoplju, danas je u pucnjavi ranjen Rade Trajkovski Štekli, za koga se tvrdi da je šef skopskog podzemlja. Nepoznati napadač sa slušalicama i crnim kačketom prišao im je sa leđa, pucao, pa zatim pobegao sa lica mesta.

Direktor bolnice "Sveti Naum Ohridski", Ljuben Arsenkov, potvrdio je završetak operacije ranjenog prijatelja Trajkovskog, koji je danas teško povređen u pucnjavi.

- Iako je za sada stabilan, stavljen je na aparate za pomoć pri disanju. Pacijent ima teške povrede stomaka i grudnog koša, te da se trenutno nalazi u stabilnom stanju, ali uz pomoć aparata - rekao je medijima Arsenkov.

 

 

Rade Trajkovski Štekli prebačen je na Kliniku za grudnu hirurgiju na dalje lečenje. I on je teže povređen, ali je u lakšem stanju od svog druga, dodaje se.

Da podsetimo, u tržnom centru "Ist Gejt" u Skoplju, dogodio se još jedan napad na Radeta Trajkovskog Šteklija, koji je od ranije poznat policiji. 

Printscreen/Instagram/Rade Trajkovski
 

Prema video snimku koji su objavili makedonski mediji, vidi se kako Trajkovski sa još jednim muškarcem silazi niz stepenice tržnog centra, kada im nepoznata osoba sa kačketom pritrčava i ispaljuje hice. Makedonska policija intenzivno traga za napadačem.

Drugi napad u dva meseca u istom tržnom centru

Ovo je drugi put, u periodu od dva meseca, da je Štekli bio meta napada. Pre dva meseca, nepoznata osoba je pucala iz automatskog oružja u automobilu u kojem se nalazio, ali tom prilikom nije povređen. Zanimljivo je da se i ovaj napad dogodio u istom tržnom centru, samo što je prvi bio u garaži. 

Ko je Rade Trajkovski?

Rade Trajkovski, poznat kao Štekli, ponovno je u fokusu javnosti nakon nedavnih događaja u Skoplju. Uz tragičnu pucnjavu u tržnom centru "Ist Gejt", prošlost ovog imena je obavijena kontroverzama.

Pre šest godina, ime Radeta Trajkovskog Šteklija privuklo je pažnju makedonskih medija zbog povezanosti sa ubistvom mladog fudbalera Martina Januševa. Iako je kasnije osumnjičen i optužen Filip Sekulovski, poznat kao Kobra, Trajkovski je nezvanično dovođen u vezu sa tim slučajem.

Printscreen/Instagram/Rade Trajkovski
 

Štekli je uhapšen u Grčkoj 2011. zbog sumnje u nameštanje fudbalskih utakmica u Italiji, a kasnije je izručen Italiji zbog velikog slučaja nameštanja utakmica u italijanskom fudbalu.

Njegovo ime ponovno je dospelo u medije nakon napada na njega prošlog leta, koji je, prema izveštajima, izbegao zahvaljujući hibridnom automobilu kojim se vozio. Pucnjava koja je usledila smatra se porukom određene kriminalne grupe.

Štekli nije povezan sa najnovijim ubistvima mafije, ali mnogi tragovi vode do novoformirane grupe „Baron”, prenosi makedonski portal 4news.mk. Šteklijevo ime se poslednjih godina ne pominje često u medijima, osim kada je bio uhapšen i izručen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike