Kod Sutomora se utopila devojka (27) iz Moldavije: Potraga za telom traje tri dana

23.10.2023

12:44

0

Uprkos crvenim zastavicama u petak ušli u more

Kod Sutomora se utopila devojka (27) iz Moldavije: Potraga za telom traje tri dana
Ilustracija - Copyright Pixabay

Turistkinja iz Moldavije se u petak popodne utopila kod Sutomora, a potraga za njenim telom i dalje traje.

U potrazi sa mora, obale i vazduha učestvuju dva skutera i dva plovila Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore, vatrogasci, Sektor granične policije MUP-a i Mornarica VCG, kao i helikopter Vazduhoplovstva VCG.

U Bar su stigli i roditelji stradale djevojke koji navodno, uopšte dok nisu čuli za tragediju, nisu ni znali da je njihova kćerka s društvom, kombijem pre par dana doputovala u Crnu Goru.

Mladi Moldavci su sa sobom doneli i tzv. SUP (stand up paddling board) daske za veslanje na moru kojima su u petak popodne iz barske marine isplovili na more, uprkos činjenici da su tada na svim okolnim plažama bile istaknute crvene zastave kao upozorenje kupačima da je ulazak u vodu zabranjen i opasan.

Profimedia
Sutomore

Nije bila plivač

U Baru je u tim trenucima duvao olujni jugo brzinom od skoro 100 kilometara na čas, a more je bilo snage 5, pa su samo potpuno neiskusne osobe u takvim okolnostima mogle da se otisnu na malim daskama za veslanje na pučinu.

Grupu moldavskih turista na daskama je tada u blizini barke marine navodno, uočila posada jednog od remorkera koji radi u Luci Bar i koji je uplovljavao u luku, te je sviranjem brodske sirene i signalima, pokušala da ih upozori na opasne prilike na moru i natera devojke i mladiće na daskama da se vrate na obalu, ali je to bilo bezuspešno.

Nedugo potom dogodila se tragedija u blizini Sutomora gde su jaki jugo i valovi odvukli neoprezne moldavske turiste. Oni su očajnički pod velikim talasima, pokušavali da se dokopaju sutomorske plaže u čemu je njih troje i uspelo, dok se njihova drugarica koja, kako se u međuvremenu ispostavilo, uopšte nije znala ni da pliva niti je nosila prsluk za spasavanje, nažalost utopila na samo dvadesetak metara od obale.

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike