Reagovao i ministar bezbednosti: Bosna u strahu od prelivanja sukoba sa Bliskog istoka, mere uzbune podignute na viši nivo!

19.10.2023

17:54

0

Ministar je ukazao i na dešavanja u Francuskoj i u Austriji, podsetivši da su i te zemlje podigle nivo bezbednosti zbog opasnosti od terorizma

Reagovao i ministar bezbednosti: Bosna u strahu od prelivanja sukoba sa Bliskog istoka, mere uzbune podignute na viši nivo!
Pripadnici Islamske Države - Copyright Profimedia

Ministar bezbednosti u Savetu ministara Bosne i Hercegovine Nenad Nešić rekao je danas da su mere bezbednosti u toj zemlji podignute na viši nivo zbog bojazni od eventualnog prelivanja krize sa Bliskog istoka.

On je istakao da je bezbednosna situacija u BiH trenutno dobra i da bezbednosne agencije u uspešno izvršavaju svoje redovne zadatke. 

- Pratimo događaje kako u regionu tako i u svetu i očekujemo da nas nijedan događaj neće iznenaditi - rekao je Nešić.

Ministar je ukazao i na dešavanja u Francuskoj i u Austriji, podsetivši da su i te zemlje podigle nivo bezbednosti zbog opasnosti od terorizma.

Francuska Generalna direkcija za civilno vazduhoplovstvo saopštila je danas da su bezbednosna upozorenja izdata na osam aerodroma u toj zemlji, dok je Slovenija podigla procenu ugroženosti od terorizma na srednji nivo, što je treći od pet nivoa opasnosti. 

Austrija je ranije danas podigla nivo terorističke opasnosti na četvrti (narandžasti) nivo i donela odluku da u narednom periodu gotovo 200 vojnika izađe na ulice, prvenstveno Beča. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike